"Moji nogometaši so razočarani, a ostajajo povsem sproščeni," je po tekmi povedal Mourinho, ki je s svojimi varovanci po 15 zaporednih zmagah prvič klonil.

Real je včeraj po napaki gostujočega vratarja Vistorja Valdesa povedel že v 21. sekundi tekme, a kljub hitremu vodstvu ni uspel ostati neporažen. Mourinho to pripisuje predvsem dejstvu, da je imela Barcelona včeraj veliko sreče.

"Prvi polčas je bil izenačen, nato pa je Barcelona dosegla drugi dol, ki je bil plod čiste sreče, ali pač naše nesreče. Nič drugega. Po tem zadetku so imeli gostje psihološko prednost in so pri svojih podajah postali vse bolj natančni, kar je običajno za moštvo, ki povede. Sreča je igrala veliko vlogo tudi, ko je Cristiano Ronaldo pri našem vodstvu z 1:0 zapravil izjemno priložnost, iz kakršne ponavadi ne zgreši," je svoj pogled na včerajšnji derbi predstavil Mourino.

Real bo naslednjo tekmo odigral v soboto, ko bo gostoval pri Sevilli, ki je letos že presenetila Barcelono v gosteh (0:0). Katalonci so tekmo 17. kroga odigrali že vnaprej, zato lahko Real že z osvojeno točko znova sam zasede vrh lestvice.

"Imamo to prednost odigrane tekme manj. Če zmagamo v Sevilli, bomo pobegnili Barceloni za tri točke. To je tudi glavni razlog, da smo povsem sproščeni, čeprav smo tokrat izgubili," je še dejal Mourinho.