Slovenija bo nato igrala še 12. oktobra 2012 doma s Ciprom, 16. oktobra bo gostovala v Albaniji, 22. marca 2013 bo gostila Islandijo, s katero se bo nato v gosteh merila 7. junija. Šestega septembra 2013 se bodo slovenski fantje doma pomerili z Albanci, štiri dni zatem pa gostovali na Cipru. Za konec kvalifikacij bo Slovenija 11. oktobra 2013 igrala doma z Norveško, 15. oktobra pa v gosteh s Švico.

Slovensko delegacijo na sedežu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Švici so sestavljali predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin, generalni sekretar Aleš Zavrl, selektor reprezentance Slaviša Stojanović ter strokovni sodelavec NZS Branko Oblak. Slovenija, ki si je za cilj zastavila uvrstitev na zaključni turnir, bo sicer igrala v skupini E.

Kot so sporočili z NZS, so se pogajanja začela ob 9. uri zjutraj in trajala vse do zgodnjega popoldneva. Ker se prisotnim delegacijam ni uspelo dogovoriti o razporedu, je na koncu o njem odločal žreb, o slednjem pa so se delegacije predhodno dogovorile, da ga bodo brezpogojno spoštovale.

Na žrebu so bili sicer prisotni vsi selektorji - švicarski Ottmar Hitzfeld, slovenski Stojanović, islandski Lars Lagerbäck, norveški Egil Olsen in ciprski Nikos Nioplias - z izjemo Albanije, ki ta trenutek selektorja še nima.

"Pri pogajanjih med predstavniki reprezentanc skupine E kvalifikacij za SP 2014 so pogajanja trajala vse do popoldanskih ur. Slovenska delegacija je bila pripravljena sprejeti kompromis, vendar ne v škodo naše reprezentance. Ker nekatere delegacije niso v ničemer popustile, je prišlo do žreba. Veselimo se začetka kvalifikacij in naš cilj ostaja nespremenjen," je po žrebu povedal Čeferin.

Stojanović, ki ga tako že na začetku kvalifikacij čakata obračuna z dvema izmed favoritov skupine, pa je povedal: "Pravzaprav niti ni tako pomembno s kom igramo, kdaj in kje. Vse tekme bo potrebno odigrati na vso moč, če želimo izpolniti naš cilj. Začenjamo doma z močno Švico in takoj imamo gostovanje na Norveškem, kvalifikacije pa zaključujemo pri Švici v gosteh. Verjamem v maksimalno motivacijo vseh nas in predvsem v motivacijo in znanje igralcev. Veselimo se začetka kvalifikacij."