Vodstvo lige NBA, ki predstavlja lastnike klubov, je košarkarjem ponudilo nekoliko spremenjen predlog, vključno s skrajšanim koledarjem, po katerem bi se nova sezona začela 15. decembra, vsaka ekipa pa bi namesto 82 odigrala po 72 tekem. Sindikat košarkarjev v ligi NBA ponudbe še ni sprejel in se je odločil za začasno prekinitev pogajanj. Zdaj si bodo vzeli čas za temeljit premislek o nadaljnjih korakih. Odločitev pa bodo sporočili v začetku prihodnjega tedna.

Lastniki igralcem ponujajo, da bi letni dobiček v višini 4,3 milijarde dolarjev razdelili po formuli vsakemu pol. Igralski apetiti so nekoliko višji, čeprav so igralci sprva zahtevali 53 odstotkov, nato pa zahtevo znižali na 52, bi sprejeli tudi 51 odstotkov. Če igralci ponudbe ne bodo sprejeli, jih pa lahko čaka še manj ugodno razmerje - 53:47 v korist lastnikov.

Košarkar Los Angeles Lakers Derek Fisher, ki je na čelu igralskih pogajalcev, po koncu novega kroga pogajanj ni bil zadovoljen. Spremenjena ponudba namreč po mnenju košarkarjev ne vključuje vseh njihovih najpomembnejših zahtev. "Seveda si želimo nadaljevati pogajanja, ki bi pripeljala do dogovora. Ampak mislim, da ta trenutek še ni napočil. Zato je bil čas, da se igralci umaknemo in premislimo o nadaljnjih korakih," je dejal Fisher.

Lastniki že izgubljajo potrpljenje. Komisar lige NBA David Stern je nasprotni strani zažugal, naj sprejme ponudbo, ki je na mizi, saj se nimajo več o čem pogajati. Lastniki namreč ne nameravajo popuščati. "Nočem ugibati in ne morem napovedovati, kaj bo storil sindikat košarkarjev. Vse, kar mi ostane, je upanje, da se bo sezona lahko začela s 15. decembrom. Na neki točki se moramo ustaviti in mislim, da smo tam, kajti naslednja ponudba z naše strani bo za igralce veliko slabša," je bil oster Stern.