Ferdinand, ki bo prihodnji teden dopolnil 33 let, je bil eden od igralcev, ki so plačali davek visokega poraza proti Manchestru Cityju, zato je v soboto ligaški obračun proti Evertonu gledal s tribune.

“Rio ima skoraj 33 let in izgubil je korak ali dva hitrosti, ki jo je imel pred petimi leti, zato mora svojo igro prilagoditi na drugačen način. Ne more se več tako hitro gibati kot nekdaj, to je povsem očitno. Vsi smo bili v karieri soočeni s temi odločilnimi trenutki, ko si prisiljen sprejeti, da moraš spremeniti svojo igro. Jaz sem to moral storiti in če bo enako naredil tudi Rio, bo vse v redu,“ je dejal Ferguson, ki bo Ferdinanda na današnji tekmi verjetno postavil v začetno enajsterico namesto kaznovanega Nemanje Vidića.

Ferdinand je v letošnji sezoni v začetni enajsterici Uniteda začel le pet ligaških tekem, po številnih napakah v obrambi pa se je znašel na udaru kritik. Iz začetne enajsterice sta ga začela izrivati mlada Chris Smalling in Phil Jones.

“Objasnil sem mu, da imamo dva mlada srednja branilca, katerih čas prihaja, a nadejam se da bom vso četverico (z Vidićem, op.p.) lahko zadržal še dolgo časa. Mislim, da ne bo nikakršnih problemov zaradi konkurence. Rio je z nami že devet let in v tem času je bil fantastično koristen, bil je zares vrhunski igralec. Sedaj mora le malo prilagoditi svoj način igre,“ je zaključil Ferguson.