Eden od dveh primerov, ki ju trenutno preučuje Angleška nogometna zveza, je povezan tudi s temnopoltim Fergusonovim varovancem Patricom Evrajem, ki je napadalca Liverpoola Luisa Suareza obtožil žaljivk na rasni osnovi, te dni pa je na udaru tudi kapetan Chelseaja John Terry, ki naj bi bil žaljiv do branilca QPR-ja Antona Ferdinanda.

"Ne sumim, da se je kaj zgodilo med Evrajem in Suarezom, a nogometna zveza ima odgovornost, da takšne stvari razišče. Moram pa reči, da sem šokiran, da se to danes sploh še dogaja. Ne vem, ali gre le za slučaj, da sta se v tako kratkem času zgodila dva podobna dogodka, a upajmo, da ne bo prišlo še do tretjega. Saj smo vendarle v letu 2011!" je bil nad zadnjim dogajanjem na angleških igriščih razočaran Ferguson.

"Ne morem verjeti, da danes še obstajajo takšni problemi v povezavi z raso igralcev, saj je v angleškem nogometu velik delež temnopoltih nogometašev, vsi pa vemo, kakšen je njihov doprinos k modernemu nogometu, tako da sem res presenečen, da se vse to še dogaja," je še dodal Sir Alex.