V skupini E je Valencia lovila nujno zmago, proti Bayerju pa zadela že v prvi minuti. Za drugi najhitrejši gol v zgodovini lige prvakov je v približno 11. sekundi tekme poskrbel Jonas. Nemci so nato v 31. minuti izenačili, uspešen je bil Stefan Kiessling. A zmago sta domačim nato zagotovila Roberto Soldado (65.) in Adil Rami (75.) ter Valencii priborila boj za obstanek. V tej skupini je Genk igral neodločeno 1:1 s Chelseajem. Prvi so povedli Otočani, v 26. minuti je bil uspešen Ramires, za Genk pa je v 61. minuti izenačil Jelle Vossen. Angleži na lestvici vodijo z osmimi točkami, drugi je Bayer (6), tretja pa Valencia (5).

Veliko zanimanja je seveda požel tudi dvoboj Viktorije iz Plzna in Barcelone v skupini H. Tekma v Pragi se je končala z zanesljivo zmago Kataloncev, ki so po enajstmetrovki povedli že v 11. minuti. Z bele točke je bil uspešen Lionel Messi. Slednji se je med strelce vpisal še v 24. minuti in tako dosegel že 200. gol za Barco na mednarodnih tekmah. Za 3:0 je zadel Cesc Fabregas (72.), Messi pa je s svojim tretjim golom v sodnikovem podaljšku zapečatil usodo gostiteljev. Na omenjeni tekmi je vratar Kataloncev Victor Valdes postavil rekord za najdaljši niz nepremaganosti v dresu Barcelone, saj gola ni prejel že več kot 824 minut, kolikor je doslej znašala najboljša znamka Miguela Reine v sezoni 1972/73. Valdes je brez gola že 877 minut.

V prvi tekmi te skupine sta se Bate Borisov in Milan razšla z neodločenim izidom 1:1. Goste iz Italije je v 22. minuti v vodstvo popeljal Zlatan Ibrahimovic, a je Renan Bressan v 55. minuti po enajstmetrovki domačim zagotovil priključek.

V skupini F je zaenkrat še vse odprto. Vodilni Arsenal (8 točk) se je z najbližjimi zasledovalci - Olympiqueom iz Marseilla (7) - razšel brez zadetkov, nemški prvaki iz dortmundske Borussie (4 točke) pa so z 1:0 odpravili Olympiakos iz Pireja (3 točke). Za Nemce je v sedmi minuti zadel Kevin Grosskreutz.

Zenit in St. Peterburga je v prvem dvoboju skupine G premagal Šahtar iz Donecka, edini gol na tekmi je dosegel Belgijec Nicolas Lombaerts. Rusi so si s tem zagotovili drugo mesto v skupini. Apoel iz Nikozije je z 2:1 odpravil Porto in si priigral vodstvo na lestvici. V 42. minuti je bil za Ciprčane z bele točke uspešen Ailton, Gustavo Manduca je končni izid postavil v sodnikovem podaljšku. Za Portugalce je tik pred koncem iz enajstmetrovke zadel Hulk (89.).

V sredo bodo na sporedu še tekme skupin A, B, C in D, kjer se bodo pomerili Bayern München - Napoli, Villarreal - Manchester City, Inter Milano - Lille, Trabzonspor - CSKA Moskva, Benfica Lizbona - Basel, Manchester United - Otelul Galati, Ajax - Dinamo Zagreb in Olympique Lyon - Real Madrid.

Skupina E:

Genk - Chelsea 1:1 (0:1)
Vossen 61.; Ramires 26.

Valencia - Bayer Leverkusen 3:1 (1:1)
Jonas 1., Soldado 65., Rami 75.; Kiessling 31

Skupina F:

Arsenal - Marseille 0:0 (0:0)

Borussia Dortmund - Olympiakos 1:0 (1:0)
Grosskreutz 7.

Skupina G:

Zenit St. Peterburg - Šahtar Donjeck 1:0 (1:0)
Lombaerts 45.

APOEL Nikozija - Porto 2:1 (1:0)
Ailton 42. (11m), Manduca 90.; Hulk 89. (11m)

Skupina H

BATE Borisov - AC Milan 1:1 (0:1)
Bressan 55. (11m); Ibrahimović 22.

Viktoria Plzen - Barcelona 0:4 (0:2)
Messi 24. (11m), 45., 90., Fabregas 72