V Palermu rojeni nogometaš, sicer sin ganskih imigrantov, je pozornost rad vzbujal že v času, ko je igral za Inter, navijače nerazzurov pa je pogosto jezil s simpatiziranjem z mestnim tekmecem AC Milanom. "Super Mario“ je šel celo tako daleč, da je na eni izmed oddaj na italijanski televiziji oblekel osovraženi rdeče-črni dres ter tako sprožil val ogorčenja, požar pa je z izgovorom, češ bila je le šala, hitel gasiti njegov menedžer Mino Raiola.

A "smrtni greh“, ki ga je v očeh Interjevih podpornikov zakrivil Balotelli, je bil šele začetek, saj so njegovi pravi podvigi sledili po prestopu v Manchester City, kamor je leta 2010 prišel za okoli 24 milijonov funtov.

Balotelli in dres, ki se je "zarotil“ proti njemu

Bržčas ena najbolj smešnih in hkrati trapastih stvari, ki si jih je Balotelli privoščil, se je zgodila na tekmi lige Europa proti kijevskemu Dinamu lansko sezono. Italijan se je pred srečanjem ogreval s svojimi soigralci, ob tem pa mu je bilo naročeno, da si nadene dres, ki ga uporabljajo za vadbo.

Povsem preprosto opravilo pa se je kmalu spremenilo v pravi komični vložek, saj ga napadalcu nikakor ni uspelo nadeti nase. Muk ga je na srečo odrešil eden izmed članov klubskega osebja, ki mu ga je pomagal nadeti, vendar pa je bilo vse skupaj zaman, saj je oblekel dres napačne barve. A ko je tega skušal zamenjati za pravega, se je celotna kalvarija začela znova.

Balotelli in preganjanje prostega časa

Ljudje dolgčas preganjajmo na različne načine, le redko kdo pa to počne na tako izviren način kot Mario Balotelli. Ta se je pred meseci odločil pozabavati z igranjem pikada, kar ne bilo prav nič narobe, če za tarče ne bi izbral kar nogometaše mladinskega moštva Manchester Cityja. Slednji so jo na srečo odnesli brez poškodb in le višji sili se lahko zahvalijo, da Balotelliju metanje puščic ne gre tako dobro od rok kot igranje nogometa.


(Foto: Splet)

Balotelli in (ne)poznavanje bontona

Angleška hrana ne velja niti za  zdravo niti za pretirano okusno, zato je razumljivo, da je Balotelli v Manchestru redni gost predvsem italijanskih restavracij. Za obedovanje v njih človeku prav veliko bontona ni treba poznati, a Italijan se na pravila lepega obnašanja več kot očitno požvižga, kar je lahko na lastni koži občutila tudi nekdanja "spremljevalka“ Waynea Rooneyja, Jenny Thompson.

Dekle je v prestižni restavraciji obedovalo s svojim prijateljem, ko jo je Balotelli zagledal, začel nanjo kazati s prstom in se dreti "Rooney, Rooney!" A 21-letnemu nogometašu to očitno ni bilo dovolj, zato se je odločil iti še korak dlje. Ko je par nameraval oditi, se je Balotelli postavil pred spremljevalcem Thompsonove, ga opsoval in pozval na pretep.

Kljub temu da gre za incident krivdo v celoti pripisati Balotelliju, sta kratko odnesla Thompsonova in njen prijatelj. Lastnik jima je namreč prepovedal vstop v restavracijo, medtem ko Balotelli še dandanes uživa v dobrotah prestižne italijanske restavracije.


Fotografija je simbolična. (Foto: daylife.com)

Balotelli in njegov smisel za modo

Nogometaši so znani po tem, da imajo radi lepa dekleta, hitre avtomobile, veliko pa dajo tudi na svojo zunanjost. Pri Mariu ni nič drugače. Verjamemo, da je v času igranja za milanski Inter dobil marsikateri koristen modni nasvet, nenazadnje je bila evropska modna prestolnica njegov dom kar tri leta.

Angleška sedma sila je bila zato še toliko bolj začudena, ko se je Balotelli v javnosti pojavil s pokrivalom, ki je spominjalo na ogromno rokavico. "Le kaj za vraga ima Mario na glavi?“ so se spraševali Otočani, ki se njegovemu nenavadnemu smislu za modo kar niso mogli načuditi.


(Foto: Splet)

Balotelli in njegove srbeče pesti

Tako radoživega in vročekrvnega nogometaša kot je Mario Balotelli ni lahko krotiti. To je že na klopi Interja uvidel portugalski strateg Jose Mourinho, na lastno pest pa se je lahko prepričal tudi njegov trener pri sinje modrih Roberto Mancini.

Italijanski reprezentant, ki se je kar nekaj časa trudil pridobiti zaupanje svojih soigralcev in trenerja, je nemalo katero neumnost ušpičil tudi na treningih. Tako se je pred slabim letom dni na treningu zapletel v spor s soigralcem Jeromom Boatengom.


(Foto: dailymail.co.uk)

Vse skupaj se je začelo z verbalnim obračunavanjem, kaj kmalu pa so oba igralca zasrbele tudi pesti. Srboriteža so narazen uspeli dati šele njuni moštveni kolegi, Balotelliju pa zaradi kaljenja miru v moštvu ni ušla niti huda lekcija njegovega trenerja. A ta je šla skozi eno uho notri in drugo ven, saj je za nov incident na treningu poskrbel le par mesecev kasneje, ko si je v lase skočil z belgijskim reprezentantom Vincentom Kompanyjem.

Balotelli in njegov iPad

Temnopolti mladenič ne razburja le v klubu, živce para tudi italijanskemu selektorju Cesaru Prandelliju. Ta je nanj resno računal na kvalifikacijski tekmi proti Ferskim otokom. Pri vodstvu z 1:0 je Prandelli želel poživiti igro svoje ekipe v napadu z Balotellijem, a si je kaj kmalu premislil, ko je uvidel, kako brezvoljno in ležerno se pripravlja na vstop v igro.

K zgodnejšemu nastopu proti Ferskim otokom ni pripomoglo tudi njegovo nezanimanje za dogajanje na igrišču, fante se je namreč veliko raje posvečal igračkanju s svojim iPadom. "iPad sem imel samo med ogrevanjem, na klop ga nisem odnesel,“ pa se je po tekmi branil 21-letnik.


(Foto: Splet)

Balotelli in poigravanje s pirotehniko

Ena izmed zadnjih neumnosti, ki si jih je Balotelli privoščil, je bila bržkone tudi ena izmed najnevarnejših, saj bi kmalu ostal brez strehe nad glavo. Za nezgodo je bil ponovno kriv dolgčas, ki se ga je nogometaš odločil odgnati s pomočjo pirotehničnih pripomočkov.

Tako je s svojimi prijatelji skozi okno svojega domovanja zmetati nekaj petard, pri tem pa so uspeli zažgati brisačo. Požar se je hitro razširil po hiši, na srečo pa so ga uspeli še pravočasno ukrotiti.

Za nezgodo nogometaš naj ne bi bil neposredno odgovoren, jo je pa kljub temu znal obrniti sebi v korist. "Ne igrajte se s petardami,“ svari Balotelli mladoletnike, kot novi pobudnik za varno ravnanje s pirotehničnimi izdelki.


(Foto: The Sun)

Ni kaj, seznam Balotellijevih neumnosti pri rosnih 21 letih je zares neverjeten in prepričani smo, da jim še ni konca. Kljub vsem storjenim traparijam pa ga je verjetno najbolje opisal kar njegov trener Roberto Mancini. "On je Mario. Je nor, a ga imam vseeno rad, ker je dober dečko.“