Los Angeles je trenutno na drugem mestu v zahodni konferenci. Na dosedanjih devetih tekmah je zbral 13 točk, vodi pa Dallas s 14 točkami. Na lestvici strelcev je Kopitar na šestem mestu, na dosedanjih tekmah pa je zbral 12 točk (štiri gole in osem podaj). V vodstvu je igralec Toronta Phil Kessel s 16 točkami (devet golov in sedem podaj).

Kalifornijska zasedba je že drugič v tej sezoni premagala sijajno zasedbo iz Teksasa. V noči na nedeljo je v domačem Staples Centru z golom Jacka Johnsona v izdihljajih tekme slavila z 1:0, danes pa je v American Airlines Centru v Dallasu zmagala s 5:3. Eden od junakov dvoboja je bil ruski branilec Vojnov, ki je prvič v svoji poklicni karieri v NHL dosegel dva gola, odlično predstavo pa je začinil še z eno podajo.

Kralji so najbolj suvereno predstavo prikazali v drugi tretjini, po zaostanku z 0:1 so namreč dosegli kar tri gole in zadnjih dvajset minut začeli z lepo prednostjo. Vodilna ekipa zahodne konference se seveda ni predala, z zadetkoma Michaela Ryderja in Erica Nystroma so izenačili na 3:3, Los Angelesu pa sta zmago zagotovila Vojnov in Brown. Vratar kalifornijske zasedbe Jonathan Quick je zbral 30, njegov finski kolega na tekaški strani Kari Lehtonen pa 24 obramb.

Favorizirane ekipe se na današnjih tekmah niso izkazale. Washington je doživel sploh prvi poraz v tej sezoni, na kolena pa ga je spravil Edmonton, ki je zmagal z 2:1. Zasedba iz ameriške prestolnice je sezono odprla s sedmimi zmagami, kar je doslej uspelo le desetim ekipam v NHL, v Edmontonu pa sta jo pokopala Jordan Eberle z golom in podajo ter ruski vratar Nikolaj Habibulin s 34 obrambami. Za gostitelje je zadel še Taylor Hall, za goste pa Karl Alzner.

Boston je v minuli sezoni osvojil Stanleyjev pokal, v tej pa kaže porazne predstave. Trenutno je s šestimi točkami na zadnjem mestu v vzhodni konferenci, na domačem ledu ga je tokrat premagal Montreal z 2:1, zmagoviti zadetek pa je v zadnji tretjini dosegel Čeh Tomaš Plekanec.

V domačem hramu je močno spodrsnilo tudi Philadelphii, ki je morala priznati premoč povprečnemu Winnipegu. Kanadska ekipa je zmagala z 9:8, zmagoviti gol pa je dobro minuto pred koncem "revolveraškega" obračuna dosegel Andrew Ladd.

Pingvini iz Pittsburgha so šele po kazenskih strelih z golom Rusa Jevgenija Malkina strli odpor otočanov iz New Yorka. Toronto je v gosteh premagal New York Rangers s 4:2, Anaheim je bil na tujem igrišču boljši od Minnesote s 3:2. Preostale tri tekme so se končale z zmagami gostiteljev: Buffalo je ugnal Columbus s 4:2, Ottawa je bila boljša od Floride s 4:3, Phoenix pa od New Jerseyja s 5:3.