Kopitar, ki je doma pred nabito polnimi tribunami strelsko statistiko napolnil v tretji tretjini, je v novi sezoni zbral že devet točk. Na petih tekmah je vpisal štiri gole in pet podaj ter se na vrhu strelske lestvice lige NHL po številu točk izenačil s hokejistom Toronta Philom Kesselom (šest golov, tri podaje), ki je sicer odigral eno tekmo manj od slovenskega zvezdnika.

Junak večera na prvi tekmi kraljev na domačem ledu v tej sezoni je bil nedvomno čuvaj mreže moštva iz Kalifornije Jonathan Quick, ki je ubranil 27 strelov hokejistov St. Louisa in petnajstič v karieri ostal nepremagan pred mrežo za svojo 99. zmago. Simon Gagne pa je v majici Los Angelesa dosegel tri točke, dvakrat je zadel in bil podajalec pri Kopitarjevemu golu.

Štiriindvajsetletni Kopitar je odlično začel novo sezono. V 23. sekundi tretje tretjine je ukanil vratarja St. Bluesa Jaroslava Halaka, ki se mu je plošček odbil v mrežo. Po četrtem dobljenem zadetku pa je svoje mesto pred mrežo moral prepustiti Brianu Elliottu, ki pa se prav tako ni najbolje znašel proti strelsko navdahnjenim in razpoloženim kraljem. Da je poškodba le še spomin, kaže tudi mojstrska poteza v 47. minuti tekme, ko je slovenski as z lobom podal soigralcu. Kopitar je po zraku poslal plošček, po samostojni akciji pa je nato Gagne plošček lepo pospravil v mrežo in tako postavil končni izid. Kopitarjeva sijajna poteza je bila zelo podobna decembrski, ko je podal Dustinu Brownu za zadetek proti San Jose Sharks.

"Po tako dolgi turneji se včasih rado zgodi, da imaš ob vrnitvi domov težave z zbranostjo. Vendar pa se fantom očitno dolga odsotnost prav nič ni poznala pri igri. Takšen start v sezono zagotovo samo krepi samozavest," je bil po sijajni predstavi zadovoljen Kopitar, ki ga je pohvalil tudi njegov soigralec Gagne, s katerim sta znala na najlepši način unovčiti "kemijo" med njima. Mojstrsko podajo, ko je plošček poslal čez obrambne igralce Bluesa, pa je opisal: "Gre za enega tistih trenutkov, ko se vse zgodi zelo hitro in se moraš zelo hitro odzivati, potem pa se lahko zgodi karkoli. Na srečo se je z golom."

"Takšna tekma je samo dodaten dokaz, kakšno moštvo pravzaprav smo. Seveda, da je dobro, da smo zmagali na prvi tekmi doma ter da smo našim zvestim navijačem podarili toliko golov. Poznala se je zelo dobra moštvena igra. Zabavno je bilo. Vedno je zelo zabavno, ko lahko ujameš takšne podaje in daš gol. Nasmihal se mi je tudi hat-trick, vendar se ni izšlo, a sem zelo vesel, kako se je odvila prva tekma doma," je povedal Gagne.

Na preostalih tekmah je moštvo Boston Bruins doma z 1:4 klonilo proti ekipi Carolina Hurricanes, hokejisti Washington Capitals so doma ugnali Florida Panthers (3:0), Columbus Blue Jackets pa na domačem ledu ni bil kos Dallas Stars (2:3). Tudi ekipa Montreal Canadiens je vpisala poraz na domačem ledu proti Buffalo Sabres (1:3). Enako se je izšlo Ottawa Senators, ki so z 2:7 klonili proti Philadelphia Flyers.

Zmage v gosteh pri Minnesota Wild se je veselila ekipa Pittsburgh Penguins (4:2). Hokejisti Calgary Flames so doma strli Edmonton Oilers (2:1), Vancouver Canucks pa so doma klonili proti New York Rangers (0:4), ekipa Phoenix Coyotes pa je izgubila proti Chicago Blackhawks (2:5).