Nadzorniki v potrditev skupščini dajejo sklep, v skladu s katerim bi namestnik predsednika nadzornega sveta letno prejel 11.330 evrov, člani nadzornega sveta pa 10.300 evrov bruto, so iz družbe sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Sejnina za predsednika in člane nadzornega sveta v skladu s predlogom sklepa znaša 275 evrov. Sejnina za udeležbo na seji komisije in na korespondenčni seji znaša 80 odstotkov tega zneska, skupna višina sejnin za posameznega člana nadzornega sveta v določenem poslovnem letu pa ne sme presegati 50 odstotkov plačila za opravljanje funkcije.

Nadzorniki bi bili ob tem upravičeni tudi do povračila stroškov, ki jih imajo v zvezi z opravljanjem dela v nadzornem svetu, v obliki dnevnice, prevoznih stroškov in tudi stroškov za prenočišče, v kolikor je oddaljenost stalnega oz. začasnega prebivališča člana od kraja dela organa najmanj 100 kilometrov, če se ni mogel vrniti, ker po voznem redu ni bilo predvidene nobene vožnje javnega prevoznega sredstva več, ali zaradi objektivnih razlogov.

Prenos preko 600.000 delnic Telekoma na državo?

Predsednikom komisij nadzornega sveta bi ob tem v skladu s predlogom pripadalo doplačilo v obsegu 50 odstotkov plačila za opravljanje funkcije, članom komisij pa doplačilo v obsegu 25 odstotkov plačila za opravljanje funkcije. Ta doplačila sicer ne morejo preseči 50 odstotkov plačila za opravljanje funkcije v nadzornem svetu.

Uprava in nadzorni svet v sklicu skupščine predlagata tudi, da skupščina podeli soglasje k neodplačanemu prenosu 653.548 delnic družbe Telekom Slovenije na državo. Gre za rešitev iz spremembe zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.

Delničarji se bodo na skupščini seznanili še z letnim poročilom družbe ter z informacijo o izplačilu regresa za letni dopust za leto 2011. Seznanili se bodo z nekonsolidiranim in konsolidiranim letnim poročilom Soda in skupine za minulo poslovno leto ter s poročilom nadzornega sveta o rezultatih preveritve omenjenega poročila. Uprava in nadzorni svet delničarjem predlagata sklep, da jima podelijo razrešnico za poslovno leto 2010. Delničarji bodo odločali tudi o imenovanju revizijske družbe Deloitte Revizija za revizorja Soda za tekoče poslovno leto.