V finalu sta se pomerila najboljši napad in najboljša obramba v letošnji ligi prvakov, zmagovalec obračuna pa je bil prepričljivo znova atomski napad Barce z Messijem, Pedrom in Villo na čelu, za katere Angleži preprosto niso našli recepta.

Veliko pozornosti je bilo sicer usmerjene tudi v dvoboj dveh napadalcev, Barcelonienga Messija in Unitedovega Rooneyja. Oba sta na tekmi dosegla zadetek, a Messi je skozi celotno srečanje pokazal precej več in zasluženo po tekmi prejel naziv najboljšega igralca finala.

V zanimivem posnetku si oglejte Messijev nastop v finalu, kjer je uničil sanje Manchester Uniteda in Sira Alexa Fergusona po presenečenju.

Na Wembleyju tudi dvojnik Mourinha

Na Wembleyju pa je bil prisoten tudi trener madridskega Reala Jose Mourinho, ki je odet v rdeč Unitedov šal s kislim izrazom na obrazu pričakal konec srečanja. No, vsaj tako je mnogim navijačem delovalo na prvi pogled.

A danes se je izkazalo, da je možakar z imenom Nacho le dvojnik slavnega Portugalca, ki ga je na tekmo poslala stavnica Unibet, ki je med drugim tudi ponujala stavo, ali bo Mourinho prišel na tekmo ali ne. Podobnost Nacha s slavnim Josejem si oglejte v videu: