196 cm visoki igralec z vzdevkom “črni Jezus“ je bil v italijanskem prvenstvu letos drugi strelec, povprečno je dosegal 18 točk, ob tem pa imel še 6,2 skoka,1,7 podaje in 2,7 ukradene žoge na tekmo. S takšnim učinkom si je prislužil tudi laskavi naziv najbolj koristnega igralca prvenstva.

Zanimivo pri vsem je to, da ima Thomas tudi slovensko državljanstvo, za katerega pa niti sam dobro ne ve, kako ga je dobil. V pogovoru za Žurnal24 je dejal, da mu je do državljanstva pomagal njegov agent, a tudi njegov zastopnik Dave Gasman z odgovorom ni bil preveč v pomoč: “Z Omarjem sodelujem šele od letos, slovensko državljanstvo pa ima že od prej, tako da ne vem, kako ga je dobil.“ Je pa Gasman potrdil, da se za Thomasa zanimajo številni veliki evropski klubi in celo nekateri klubi iz lige NBA.

Na košarkarski zvezi so povedali, da vedo za Američana s slovenskim potnim listom, a ga trenutno ne vidijo v reprezentanci. Direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo je povedal, da bo letos na EP v Litvi mesto naturaliziranega igralca zagotovo zasedel center madridskega Reala Mirza Begić, v reprezentanci pa je mesto le za enega takšnega igralca, zato bo Thomas na selektorjev klic zaenkrat moral še počakati.