Union Olimpija - Helios (74:59): Ljubljančani so v polfinale lige Telemach krenili na krilih zmage v zadnjem krogu drugega dela proti Krki, a so se zavedali, da jih proti Heliosu kljub vlogi favorita ne čaka lahko delo. Trener zmajev Miro Alilović v praznih Stožicah ni mogel računati na kaznovanega Kennyja Gregoryja, ki ga je v moštvu zamenjal Sasu Salin. Domžalčani so v dvoboj krenili pogumno ter čvrsto, kar je zaščitni znak moštva v letošnji sezoni. Tako so v deveti minuti vodili s 17:11, a so jih gostitelji do konca četrtine skoraj že ujeli (17:16). V 16. minuti je kazalo, da bodo Ljubljančani že ušli nasprotniku, saj je semafor po delnem izidu 11:0 kazal 28:21, a je Helios odgovoril s serijo 8:0, na odmor pa odšel s prednostjo treh točk (37:34).

Domžalčani, ki so imeli s tribun podporo štirih pripadnikov navijaške skupine Ravbarji, tudi v nadaljevanju niso popuščali. Ljubljančani so se v napadu vse preveč zanašali na individualne akcije, ki jim niso prinašale uspeha, medtem ko je Helios izkoriščal napake nasprotnika in ob koncu 26. minute povedel z 48:39. Ko je bilo v 32. minuti 53:47 v korist gostov, so zmaji dojeli, da je vrag odnesel šalo. Z delnim izidom 14:0 so spreobrnili potek obračuna in na koncu brez pretiranih težav slavili zmago.

"Mi smo igrali 32 minut odlično, zrelo in pametno, tako, kot smo se dogovorili v slačilnici. V zadnjih osmih minutah pa nam je popustila koncentracija. Nikakor nismo mogli zadeti, kar je Olimpija seveda nemudoma izkoristila. Prepričan sem, da če bi uspeli zadržati osredotočenost, bi se tekma drugače razpletla," je po tekmi z grenkim priokusom razlagal trener Heliosa Rado Trifunovič, strateg Olimpije Miro Alilović pa je pristavil: "Tri četrtine smo igrali zelo slabo, kar se je videlo predvsem pri 'mrtvih' žogah. Morali bi se metati za njimi, a se to ni dogajalo. Ni bilo boja, vse je bilo brez energije in na silo. Nato smo v zadnjih desetih minutah zaradi dobre obrambe in kontrole skoka ujeli priključek in zmagali."

Krka - Zlatorog (74:50): "Zamenjali smo kapetana in to je ekipo dodatno motiviralo in združilo. Igralci so tekmo odigrali povsem profesionalno, saj sta bila pristop in voljni trenutek na visoki ravni. Igrali smo čvrsto v obrambi, kar nam je prineslo sigurnost v napadu, čeprav bi lahko bilo bolje. Kljub zmagi vemo, da nič še ni odločenega," je po zmagi Novomeščanov proti Zlatorogu povedal trener gostiteljev Aleksandar Džikić. Po izenačeni prvi četrtini je Krka v drugi prestavila v višjo prestavo in si po delnem izidu 16:2 v 15. minuti priigrala vodstvo z 32:16. Novomeščani v nadaljevanju niso imeli večjih težav z ohranjanjem prednosti, ki je na koncu znašala 24 točk. S prikazanim razumljivo ni bil zadovoljen strateg Zlatoroga Aleš Pipan: "Odigrali smo slabše, kot smo to pričakovali pred tekmo, in naredili smo preveč napak, kar so izkušeni igralci Krke izkoristili in zasluženo zmagali."