Katanec je trenutno sicer selektor Združenih arabskih emiratov, pred dnevi pa se je mudil na kratkem oddihu v Ljubljani. Pogodba z arabsko reprezentanco se mu izteče junija, a predsednik tamkajšnje nogometne zveze naj bi Katancu že ponudil podaljšanje sodelovanja.

Na vprašanje, če si Hajduk res želi njegovih uslug, je Katanec v svojem že znanem slogu kratko odvrnil, da o tem nič ne ve in da takšna namigovanja prvič sliši, iz splitskega kluba pa naj ga ne bi nihče poklical glede trenerske službe.

V nadaljevanju pogovora je Katanec poudaril, da mu je v čast, če se zanj res zanima takšen klub, kot je Hajduk. V primeru, da bi ga iz Splita res kdo poklical pa Srečko ni želel ugibati, kaj bi se zgodilo: “To je hipotetično vprašanje. Ne želim se vlačiti po časopisih v zgodbah, ki sploh ne obstajajo. Sploh pa je moj trenutni status povsem definiran in jasen. Bolj ali manj sem se že o vsem dogovoril glede podaljšanja pogodbe z zvezo ZAE. Naredil sem tudi že plan za kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Torej kot sedaj kaže, bom delo nadaljeval v Dubaju. V juliju me čakata prvi dve kvalifikacijski tekmi proti Indiji in takrat bom reprezentanco pripeljal na priprave v Avstrijo. To pa je tudi vse, kar lahko trenutno povem na to temo.“