Mnogi se sprašujejo, zakaj si v Splitu znova želijo tujega trenerja? Odgovor vodilnih mož kluba pa je preprost. Tujec naj bi imel na klopi več miru in bo pod manjšim pritiskom, kot če bi bil Hrvat. Tudi zunanji vplivi na sestavo moštva naj bi bili v primeru tujega trenerja precej manjši. Od novega trenerja v klubu pričakujejo tudi drastično čistko trenutnega igralskega kadra, za takšno nalogo pa naj bi bil najbolj primeren tujec, ki bo pri tem objektiven.

Pred dnevi so hrvaški časniki obširno poročali, da si vodstvo splitskega kluba želi uslug Srečka Katanca. A nekdanji slovenski selektor je že zavrnil kakršnokoli možnost prihoda v Split. Sedaj se je v medijih pojavilo novo ime iz Slovenije. Po poročanju Jutarnjega lista naj bi bil resen kandidat za novega trenerja Bojan Prašnikar, ki je trenutno brez kluba. 58-letni trener, ki je nazadnje vodil velenjski Rudar, je v pogovoru za omenjeni časnik potrdil, da bi ga ponudba Hajduka zelo pritegnila in bi jo najverjetneje sprejel.

“Videli bomo, kako se bo vse razpletlo. V vsakem slučaju pa bi bilo vodenje Hajduka zame zelo zanimiv izziv,“ je dejal Prašnikar, ki pa je še dodal, da ga iz kluba sicer še ni nihče kontaktiral.

Ali se bo iz vsega kaj izcimilo, ali pa gre le za novo novinarsko raco hrvaških medijev, bo znano kmalu.