Na rast prihodkov Darsa so vplivali predvsem prihodki iz naslova cestnin, ki so predstavljali 94 odstotkov vseh prihodkov družbe. V strukturi prihodkov od cestnin predstavljajo 45 odstotkov prihodki od vinjet, 55 odstotkov pa prihodki od cestninjenja tovornih vozil.

Cestninski prihodki so se povečali tako zaradi višjih prihodkov od cestninjenja tovornjakov (zaradi dviga cestnin v sredini prejšnjega leta, odprtja dveh novih cestninskih odsekov na dolenjski avtocesti ter rasti tovornega prometa) kot tudi višjih prihodkov iz naslova vinjet (večja količina prodanih letnih in tedenskih vinjet).

V primerjavi z letom 2009 so bili tako lani prihodki od cestninjenja tovornih vozil kakor tudi prihodki od vinjet višji za nekaj več kot petino, so v sporočilu za javnost zapisali v Darsu, potem ko se je z lanskim poslovanjem v sredo seznanil nadzorni svet družbe in ga ocenil za uspešnega. Odhodki Darsa so se lani sicer prav tako povečali, in sicer za osem odstotkov glede na leto 2009.

Višine lani ustvarjenega dobička Dars ni objavil; zapisal je le, da je ta na račun višji prihodkov iz naslova cestninjenja in sprememb računovodskega evidentiranja, ki so posledica novega zakona o Darsu, za več kot 100 odstotkov presegel predlanskega.

Nadzorni svet Darsa, ki mu predseduje Milan Medved, je v sredo tudi potrdil poslovni načrt Darsa za leto 2011. Družba za letos načrtuje nadaljnjo rast prihodkov, povečanje odhodkov ter čisti dobiček na približno lanski ravni.