Glede na podatek, da je bil to najhujši domači poraz katerekoli ekipe v zgodovini serie A, je divjanje Zamparinija po tekmi celo sprejemljivo.

Predsednik Palerma je po tekmi glasno izpostavil krivca za sramoten poraz, to pa naj bi bil trener Delio Rossi. Zamperini je v preteklosti že večkrat hitro menjal trenerje, tudi zaradi manjših napak, zato je skoraj zagotovo, da se bo v prihodnjih dneh za sodelovanje zahvalil tudi Rossiju.

“Rossi ima vsega en odstotek možnosti, da ostane trener Palerma še naprej. Lahko stavimo. Ekipa je na dnu, Rossi je uničil moj Palermo!“ je po tekmi “grmel“ Zamparini. “Pred tekmo sem mu rekel, da naj okrepi obrambo, on pa je namesto tega iz prve postave vzel našega najboljšega branilca Ezeqiela Munoza. Tako se ne dela. Počakal bom do jutri, da zberem vtise in se nekoliko pomirim, nato pa bom sprejel odločitev, kaj storiti. Trenutno se nagibam k možnosti, da bi trenersko funkcijo prepustil kar trenerju naše mladinske ekipe,“ je še dodal Zamparini.

Italijanski mediji pa danes že poročajo, da je glavni kandidat za novega trenerja sicilijanskega kluba Serse Cosmi, medtem ko naj bi igralci kluba na čelu s kapetanom Miccolijem še vedno podpirali dosedanjega trenerja Rossija.

Na omenjeni tekmi so sicer nastopili tudi štirje Slovenci. V vratih gostov je ostal nepremagan najboljši slovenski vratar Samir Handanović, pri domačih pa so "težke rane dobili" Siniša Andjelković (zamenjan je bil po prvem polčasu pri izidu 0:5), Armin Bačinović (v 40. minuti je prejel drugi rumeni karton in moral predčasno z igrišča) ter Josip Iličić (odigral je vseh 90 minut).

Udinese je z novo zmago okrepil svoj položaj na petem mestu lestvice, Palermo pa je po tretjem zaporednem porazu osmi, za četrtim mestom, ki še vodi v kvalifikacije za ligo prvakov pa zaostajajo že osem točk.