Nikoli v zgodovini kluba Bayern ni pričel sezone tako slabo, kot jo je letos. Po sedmih tekmah v nemški Bundesligi imajo le dve zmagi, dva remija in tri poraze.

Zadnji poraz so doživeli včeraj v Dortmundu, kjer jih je domača Borussija premagala z 2:0. Pogled na lestvico nemškega prvenstva je za navijače Bayerna katastrofalen. Aktualni nemški državni in pokalni prvaki, ter finalisti zadnje lige prvakov se trenutno nahajajo šele na 13. mestu v Bundesligi in za vodilnim Mainzem zaostajajo že 13 točk, za nedeljskim tekmecem Borussijo pa 10.

"Sezona je še dolga, zato moramo ostati mirni, še naprej verjeti v naše sposobnosti in se še naprej boriti," je trenutno stanje dokaj diplomatsko pokomentiral trener Bavarcev Louis van Gaal po novem porazu.

Precej bolj direktni so bili vplivni možje kluba. "Sedaj je stanje postalo resno. Porazi v serijah niso značilni za Bayern, stvari uhajajo izpod kontrole," je dejal Franz Beckenbauer.

Tudi predsednik kluba Uli Höness ni ostal miren: "Sentimentalnost se mora končati. Treba bo narediti kakšen rez, saj nekateri ljudje, ki so odgovorni za vodenje Bayerna, svojega dela ne opravljajo tako, kot bi ga morali."

V videu si oglejte zadetka s tekme med Borussio iz Dortmunda in Bayernom: