"Nimamo nobenih izgovorov. Morali bi zmagati to tekmo, a je nismo in izgubili smo dve točki. Vsako tekmo si ustvarimo veliko priložnosti za zadetek in čas bi bil, da jih začnemo tudi realizirati," je bil po tekmi z Mallorco, ki se je končala z 1:1, nezadovoljen trener Barcelone Josep Guardiola.

Tekma je bila odigrana na stadionu Barcelone Nou Camp v okviru 6. kroga španske lige, v katerem je Real Madrid ponižal Deportivo s 6:1 in z zmago prehitel Barcelono na lestvici. Kraljevski klub je sicer v lanski sezoni zbral kar 96 točk v prvenstvu, a to vseeno ni bilo dovolj za slavje, saj so njihovi večni rivali iz Katalonije zbrali še 3 točke več in naslov prvaka je zopet romal v Barcelono.

Guardiola pa je posvaril, da v letošnji sezoni ne gre pričakovati, da bi se kaj takega ponovilo: "V tej sezoni zagotovo ne bomo osvojili 99 točk, tako kot smo jih lani. V to ste lahko prepričani. To, kar nam je uspelo v lanski sezoni, je skoraj nemogoče in dvomim, da bomo to še kdaj ponovili," je zaključil strateg Barcelone.