Na zadnjem obračunu turnirja v atenski dvorani OAKA so za incident poskrbeli košarkarji Grčije in Srbije, saj je dve minuti pred koncem pri rezultatu 74:73 za gostitelje prišlo do množičnega pretepa, tekma pa je bila nato prekinjena.

Uspeh proti Kanadi je skazila poškodba Primoža Brezca, ki je pri zabijanju na začetku tretje četrtine prejel močan udarec v nos, kasneje pa se je po podrobnih zdravniških pregledih izkazalo, da gre celo za dvojni zlom. Trdoživi Sežančan, ki so mu sicer zdravniki svetovali počitek, bo po lastni odločitvi treniral že v Kranjski Gori, saj ima izredno veliko željo nositi reprezentančni dres tudi v Turčiji in skupaj s soigralci izpolniti zastavljene cilje. "Žal mi je, da je prišlo do poškodbe Brezca. Razen dvoboja proti Grčiji, ko so manjkali Nachbar, Sani in Brezec, sem s turnirjem v Atenah zadovoljen. Gostitelji so imeli na svoji strani navijače in sodnike, tako da zaradi vseh teh dejavnikov kaj več nismo bili sposobni doseči. Je pa bila to dobra izkušnja za Zorana Dragiča in Muriča. S tekmama proti Srbiji, razen končnice, in Kanadi pa sem zelo zadovoljen. Predvsem na zadnji je bil pristop pravi, obramba odlična, zato smo obračun brez težav dobili. Forma se je dvignila, samozavest tudi. Zdaj moramo v Kranjski Gori še izpiliti zadnje podrobnosti, nato pa v najboljši formi potujemo na svetovno prvenstvo," je turnir v grški prestolnici ocenil selektor Memi Bečirovič, ki se ob tem ni mogel izogniti komentarju na sojenje: "Sodniki so bili zelo pristranski. To ne pomaga nikomur. Grki so imeli v primerjavi z nami ogromno prostih metov, kar je razjezilo tako Gorana Dragiča kot mene, za to pa sva nemudoma prejela tehnični napaki. Tudi proti Srbiji je bil nerealen kriterij, saj so nasprotniki stalno pritiskali na sodnike. Škoda, da se na takšni ravni tekmovanja dogajajo takšne stvari. Jasno je, da so hoteli grški sodniki pomagati domači reprezentanci, a to bi lahko naredili na manj očiten način." Selektor je še dodal, da bo zaradi poškodbe Brezca in Sanija Bečiroviča v Kranjski Gori še vedno prisotnih vseh 14 reprezentantov.

Medtem ko je slovenska delegacija na atenskem letališču čakala na let proti Ljubljani, pa se je v dvorani OAKA dogodil hud incident. Pri vodstvu Grčije proti Srbiji s 74:73 je dve minuti pred koncem prišlo do vsesplošnega pretepa. Povod je bil oster prekršek Miloša Teodosića nad Antonisom Fotsisom, na katerega je zadnji ostro odreagiral, Srba pljunil, nato pa je prišlo do sila neljubih scen. Po številnih izmenjanih udarcih je center gostov Nenad Krstić pograbil stol, ga vrgel proti temnopoltemu Grku Sofoklesu Schortsanitisu, a je ta zadel njegovega rojaka Yannisa Bouroussisa, ki je moral okrvavljen poiskati zdravniško pomoč. Strasti so se nato nekoliko umirile, obračun pa je bil prekinjen. Krstić je moral zaradi vročekrvnosti noč preživeti v priporu, dogajanje na tekmi pa preiskuje grška enota za boj proti nasilju v športu, ki se sicer ukvarja z nasiljem navijačev. "Grde stvari se dogajajo v športu. Sodniki so s pristranskim sojenjem nemudoma po začetnem metu vnesli živčnost. Prišlo je do nepotrebnih trenj. Pretepa na košarkarskem parketu nikoli ni lepo videti, še posebno pa ne na obračunu proti Grčiji, kjer igrajo številni naši igralci. Težko je reči, kdo je kriv, sam pa sem potegnil najkrajši konec. Iz pripora sem že bil izpuščen, vse je v najlepšem redu. Bourusissu sem se želel opravičiti, saj s stolom nisem želel nikogar zadeti. To sem storil v afektu, v samoobrambi. Ponovno se bom poskušal opravičiti Bourusissu, kar sem potrdil tudi tožilki v Atenah," je po incidentu povedal Nenad Krstić.