Saša Vujačič je tako dobil nekaj več priložnosti za dokazovanje, svojih 25 minut v začetni postavi Lakersov pa je izkoristil z osmimi točkami ob zelo slabem odstotku meta iz igre 3:12. Od slovenskih košarkarjev je nastopil tudi Beno Udrih, ki je z dvanajstimi točkami (met 6:10), štirimi podajami in tremi ukradenimi žogami pripomogel, da je Sacramento prekinil niz osmih tekem brez zmage in hkrati Clippersom podaljšal niz porazov na sedem tekem.

Junak zmage v Denverju, kjer so gostovali prvaki iz Kalifornije, je bil Carmelo Anthony, ki je dosegel 31 točk in v izdihljajih tekme blokiral met Dereka Fisherja. Nuggetsi so tako zabeležili četrto zaporedno zmago, Lakersi, ki so nastopili brez Kobeja Bryanta, ki ga je trener Phil Jackson odpočil zaradi oteklega kolena in bolečine v roki, pa bodo morali še malo počakati, da si bodo tudi teoretično zagotovili prvo mesto na zahodu. Lakersi morajo v zadnjih štirih tekmah vsaj enkrat zmagati, ali pa čakati, da Denver izgubi eno od svojih preostalih štirih tekem.

Ob odsotnosti Bryanta je Pau Gasol zabeležil 26 točk in 13 skokov, Ron Artest jih je zbral 22, na drugi strani pa se je ob Anthonyju odlično odrezal tudi J. R. Smith s 26 točkami.

Podobno napeto do zadnje sekunde je bilo tudi v Chicagu, kjer je gostoval Cleveland brez najboljšega igralca lige LeBrona Jamesa, ki mu je trener Mike Brown namenil dan počitka. Čeprav so se gostiteljem v zadnji minuti močno tresle roke s črte prostih metov, so na koncu vendarle s točko razlike premagali najboljšo ekipo lige in se tako ponovno aktivno vključili v boj za končnico. Na osmem mestu, zadnjem, ki še vodi v playoff, so se izenačili s Torontom, a glede na to, da ima slednji poškodovanega svojega prvega strelca Chrisa Bosha, so možnosti Chicaga za nadaljevanje precej večje.

Derrick Rose je dosegel 24 točk, Kirk Hinrich jih je zbral 23, vrzel ob odsotnosti Jamesa pa sta skušala zapolniti Mo Williams (35 točk, 10 skokov) in Antawn Jamison (23 točk).