Charlotte Bobcats so si končnico zagotovili z zmago s 104:103 v New Orleansu. Velik delež k zmagi Risov je prispeval Stephen Jackson z 29 točkami, a mož odločitve je bil D.J. Augustin, ki je 16 sekund pred koncem zadel trojko za tesno zmago gostov. "To je izjemna sezona za nas. Risi se doslej še nikoli niso veselili končnice, zato je uspeh zgodovinski. Toda skušali bomo še naprej igrati po svojih najboljših močeh, se pripraviti na končnico in poskusili bomo priti čez prvi krog," je po tekmi dejal Augustin. Velja pa omeniti, da je New Orleans do konca sezone zaradi poškodbe prsta prvega zvezdnika Chrisa Paula.

Po sredini tekmi je bil zadovoljen tudi 69-letni Don Nelson, ki je v statistiko vpisal že 1333. zmago v karieri. Košarkarji so v slačilnici znali proslaviti njegov uspeh, saj se je sivolasi strateg iz garderobe vrnil premočen - resda ne od Dom Perignona, temveč od penečih brezalkoholnih pijač ... "Nismo imeli nobene steklenice šampanjca, zato smo ga poškropili kar z gaziranimi pijačami in vodo," je pojasnil Anthony Tolliver, ki je ob zmagi dosegel zanj rekordnih 34 točk. Izjemno tekmo je odigral tudi njegov soigralec Stephen Curry, ki je 27 točkam, 14 podajam, osmim skokom dodal še osebni rekord pri ukradenih žogah (zbral jih je sedem).

Sicer pa so na igrišča ameriških dvoran stopili tudi trije Slovenci. Še najuspešnejši med njimi je bil Goran Dragić, ki je k zmagi Phoenixa nad San Antoniom (112:101) v 19 minutah dodal sedem točk, štiri podaje, po dva skoka in ukradeni žogi ter blokado. Zmage se je veselil tudi Primož Brezec, ki je v štirih minutah prispeval po dve točki in skoka ter blokado za Milwaukee. Ta je bil sicer s 108:89 boljši od New Jerseyja. Dvajset minut pa je igral Rašo Nesterović (šest točk, dva skoka, podaja), a je njegov Toronto vseeno moral priznati premoč Bostonu (104:115).

Na preostalih tekmah so bili doseženi naslednji izidi: Indiana Pacers - New York Knicks 113:105 (Danny Granger 33 točk za Indiano), Orlando Magic - Washington Wizards 121:94, Detroit Pistons - Atlanta Hawks 90:88, Miami Heat - Philadelphia 76ers 99:95, Houston Rockets - Utah Jazz 113:96 (Chuck Hayes je pri domačih zbral zanj rekordnih 18 skokov), Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 94:98 (Chauncey Billups 31 točk za Detroit), Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 110:84 in Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 85:93.