Slovenski reprezentanti so se danes na Ptuju predstavili tudi v vlogi manekenov. Sicer še vedno velja, da se najbolje znajdejo na nogometni zelenici, a tudi na modni pisti pod sojem žarometov so se prikazali v najboljši luči. Robert Koren, Milivoje Novaković, Valter Birsa in še peščica ostalih slovenskih zvezdnikov je ponosno nosila "gostujoči" temno zeleni dres slovenske reprezentance, v katerem bodo poslej nastopali slovenski nogometaši.

Kot je uvodoma dejal direktor trženja v slovenski podružnici podjetja Nike Žiga Kmetič, je glavni motiv novega dresa najvišja slovenska gora Triglav, ki se v rumenem odtenku vije čez prsni del majice. "Triglav je slovenski simbol, tudi zelena barva je značilna za Slovenijo, ki je med najbolj pogozdenimi državami v Evropi. Znotraj dresa je na prsni strani motivacijsko sporočilo, ki je našim nogometašem vodilo: Srce bije za Slovenijo," je dejal Kmetič in nadaljeval: "Dres za domače tekme je bel, čezenj se vije temnozelena črta Triglava, gostujoča oprava pa je temnozelena z rumeno kombinacijo. Dres je iz stoodstotno recikliranega poliestra, iz materiala dry fit, tako da izredno dobro odvaja znoj s telesa. Vgrajene ima posebne zračne sisteme, s čimer zrak bolje kroži ob telesu."

Motiv se bo ponovil tudi na nogavicah in hlačkah nogometašev, medtem ko je na hrbtni strani majice prostor za številko in priimek nogometaša. "Za izdelavo vsakega dresa smo pri podjetju Nike uporabili približno tri odpadne plastenke, tako da je s tega stališča dres tudi okolju prijazen. Upam in igralcem želim, da jim bo dobro služil, da bodo v njem nastopali na najvišji ravni," je še dejal Kmetič.

Nogometaši z dresi zadovoljni

Z novo opravo so bili zadovoljni tudi reprezentanti. "Dres je zelo lep, zelo dobro odvaja pot s kože, v njih se počutimo zelo dobro. Res pa je, da zdaj dresi niso naša prva skrb, saj moramo predvsem skrbeti za to, da bomo dobro pripravljeni, da bomo dobro igrali že zdaj v sredo in nato tudi na svetovnem prvenstvu," pa je na predstavitvi dresa na Ptuju, kjer je sicer tradicionalna pripravljalna baza slovenske nogometne reprezentance, dejal Valter Birsa. Slednji je bil na novinarski konferenci deležen tudi posebnega priznanja za fair play, ki mu ga je podelil strokovni sodelavec Zavoda za fair play Stanislav Pinter.

"Valter nas je navdušil s svojo potezo konec decembra, ko je nasprotnik, ki ga je med prvenstveno tekmo podrl na tla, dobil rdeči karton. Na vprašanje sodnika, kaj se je dejansko zgodilo, je Valter dejal, da je šlo za nenamerni prekršek, s čimer je sodnik svojo odločitev spremenil in nasprotni igralec je lahko nadaljeval tekmo. V Zavodu za fair play zato nismo oklevali in smo našemu reprezentantu z veseljem podelili priznanje za fair play, njegovo dejanje pa je odmevalo tudi preko slovenskih meja," pa je ob boku predstavitve novega dresa dejal Pinter.