Policija sumi, da si je 39-letni moški iz Osijeka oktobra letos od 24-letnega Vukovarčana izposodil bančno kartico, da bi mu na tekoči račun nakazal večji denarni znesek. V zameno mu je obljubil del omenjenega izplačila.

Omenjena moška sta se nato v Veliki Gorici pri Zagrebu srečala s 41-letnikom, ki jima je izročil dva ponarejena virmana za približno 51.000 in 80.000 evrov, in sicer za nakazilo z računa Mercatorja na račun Vukovarčana. Na tem srečanju so sodelovali še trije moški, ki so osumljeni sodelovanja pri goljufiji.

Osumljenec iz Osijeka je z virmanoma odšel na banko in izvedel nakazilo. Vukovarčan je nato s svojega računa dvignil približno 50.000 evrov, jih izročil Osiječanu, ta pa jih je posredoval naprej neznani osebi. Ostanek denarja je bil nakazan nekemu podjetniku iz Obrovca, ki je denar nemudoma dvignil s svojega računa, je policija opisala potek goljufije.

Policisti še vedno iščejo omenjenega 41-letnika, ki je nabavil ponarejena virmana, ter neznano osebo, ki je prevzela 50.000 evrov.