Žurnal24 navaja tudi izjavo predstavnika za stike z javnostmi Pivovarne Laško Jureta Struca: "V nekaj tednih ne bo več zaposlen v Pivovarni Laško. Pravnoformalno se njegov status rešuje tudi na njegovo željo.“ Na vprašanje, ali je Šrot resnično tehnološki višek, Struc ni želel komentirati.

Šrot, ki včeraj ni bil dosegljiv za komentarje glede svojega statusa v Pivovarni, naj bi se strinjal s svojim delodajalcem o hitri in uradni prekinitvi svoje zaposlitve.

Na vprašanje, zakaj se to ni zgodilo že letošnjega julija, je neuradni vir za Žurnal24 povedal, da je imel v tedanji pogodbi Šrot kot predsednik uprave zakonsko določeni odpovedni rok, njegova razporeditev na delovno mesto pravnika pa naj bi bila tedaj zgolj simbolna.

Ker v Pivovarni Laško ne dajejo podatkov o statusu zaposlenih, se še ne ve, ali ima Šrot resnično status tehnološkega viška. V tem primeru bi se lahko prijavil na zavod za zaposlovanje v Laškem in bi lahko osemnajst mesecev prejemal nadomestilo za brezposelne v višini povprečja zadnjih dvanajstih plač, poroča Žurnal24.

Šrotova bruto plača je do letos znašala 207.184 evrov, od česar četrtino dobi v delnicah, tako da bi se mu morebitno nadomestilo za brezposelnega obračunavalo na bruto plačo v višini 155.388 evrov. Nadomestilo je sicer navzgor omejeno na okoli 774 evrov na mesec.

Več kazalcev poslovanja Skupine Pivovarna Laško si lahko pogledate na spletni strani Poslovnega Dnevnika pod ikono analize podjetij ali na tej povezavi.