Zlatan Stipišić Gibonni je eden najuspešnejših hrvaških kantavtorjev in vsesplošno priljubljeni glasbenik, ki je z dalmatinskim šarmom in neverjetnim občutkom za glasbo osvojil srca tudi zunaj hrvaških meja. Tokrat bo na osrednjem slovenskem prodajnem saloni navtike v družbi Klape Iskon, ki je bila del velike promocijske turneje za Gibonnijev live album »Acoustic/Electric«. Obljublja se neponovljiv dogodek, ki bo poletje podaljšal še globoko v jesen.

Že naslednji dan, 26. 9. 2009, pa bo na Trgu Lonka v Izoli ob 21.00 koncert skupine Perpetuum Jazzile. Vokalni ansambel Perpetuum Jazzile, pod taktirko umetniškega vodje Tomaža Kozlevčarja, je edini slovenski jazzovski zbor in bo letos dopolnil že 25. leto delovanja. Njegov repertoar predstavlja atraktivni izbor vokalne jazzovske in popularne glasbe. Stilno široki a cappella in običajno tudi s strani vrhunskih jazz instrumentalistov spremljani repertoar Perpetuum Jazzile, ki koncertira v najrazličnejših številčnih sestavih, se razteza od brazilske bossa nove, swinga, close harmony stila, do z jazzom bolj posredno povezanih funka, gospla in popa.

Pred koncertom bo ob 20.15 predaja prehodnega pokala Izola Boat Show Cup 2009,  sledila pa bo razglasitev rezultatov in predaja priznanja Naj plovilo Izola Boat Show 2009, po temu pa podelitev nagrad sms nagradne igre.