Pooblaščenec Boška Šrota, Andrijane Starina Kosem in Kolonela je na sprejeti sklep napovedal vložitev izpodbojne tožbe.

Kot je že ob predstavitvi poročila nadzornega sveta povedal predsednik nadzornega sveta Tone Turnšek je finančni položaj Skupine Pivovarna Laško resen, a rešljiv. Kot smo razkrili v Dnevniku so namreč družbe iz Skupine Pivovarna Laško Infondu Holdingu posodile več deset milijonov evrov, sedaj ko je Infond Holding tik pred stečajem pa je vprašanje ali bodo posojena sredstva sploh dobila vrnjena.  Pojasnila Turnška pa očitno niso zadovoljila direktorja Electe Damjana Jankovića. "Težko je razumeti, da je Tone Turnšek kot izkušen gospodarstvenik po razkritju lastništva Kolonela verjel dvem pravnim mnenjem in kot nadzornik ni ukrepal," je na skupščini dejal Janković.

Sedaj že  nekdanjemu generalnemu direktorju Pivovarne Laško Bošku Šrotu so delničarji "odrekli" tudi razrešnico za poslovanje v letu 2008. Proti podelitvi razrešnice je namreč glasovalo kar 82 odstotkov na skupščini prisotnih delničarjev. Prav tako delničarji tudi nadzornemu svetu, ki ga po odstopu Borisa Završnika  vodi Tone Turnšek, niso podelili razrešnice. 

Za nove člane nadzornega sveta so bili imenovani Aleksander Svetelšek (predsednik uprave Petrola), Marjan Mačkošek (direktor družbe Štore Steel), in Vladimir Malenkovič, ki že sedi v nadzornem svetu Peka, zaposlen pa je v hčerinskem podjetju Premogovnika Velenje.

Z razliko od preteklih let pa  Infond Holding, ki je preko verige podjetij v večinski lasti Boška Šrota in Pierpaola Cenarnija, na skupščini ni imel omembe vrednega glasu. Po zadnjih zaplembah ima namreč v lasti le še slabe tri odstotke Laškega in je šele njegov 10. največji lastnik. Še pred mesecem dni je sicer Infond Holding obvladoval preko 54 odstotkov Pivovarne Laško, vendar pa zaradi postopkov urada za varstvo konkurence (UVK) ni imel glasovalnih pravic.