Pod okriljem Zavoda Med.Over.Net deluje tudi spletni sistem, ki vsebuje 130 forumov. Na njih se uporabniki, ki se med seboj poznajo le po vzdevkih, pogovarjajo predvsem o zdravstvenih temah. Eden izmed forumov ima naslov Skrinjica idej, kjer uporabniki - med njimi so tudi pravi umetniki - razpravljajo o ustvarjanju, oblikovanju, izdelavi izdelkov in si izmenjujejo izkušnje. Ustvarjalci omenjenega foruma se tudi srečujejo in so se decembra na pobudo Klavdije Kurent povezali v neformalno skupino. Z vso vnemo so sprejeli izziv, da bodo izdelali pet stekleničk upanja za onkološke bolnike. Lične izdelke naredijo z željo, da bi v življenje nekoga drugega prinesli pozitivno energijo in moč upanja. Stekleničke niso naprodaj, lahko se jih zgolj izdela in podari bolnikom z rakom.

Na tiskovni konferenci Zavoda Med.Over.Net, na kateri so predstavili projekt stekleničke upanja, je ozdravljena bolnica z limfomom in uporabnica foruma Kristina Modic govorila o pomenu akcije. Pravi, da se v procesu zdravljenja bolnik oprime vsake rešilne bilke. Stekleničke dajejo oporo in upanje bolnikom, da bodo ozdraveli. "Kako bi bila srečna, če bi mi ljudje ob moji bolezni namenili nekaj toplih besed in mi podarili stekleničko upanja. Še zdaj me mučijo strahovi, čeprav sem ozdravljena." O pomenu ozaveščanja javnosti o rakavih boleznih doda: "Čim več se govori, bolje je. Ljudje mislijo, da je rak izključno bolezen starejših ljudi. Vendar ni tako, oboleva čedalje več mladih. Če s to akcijo ljudi samo opomnimo, da se znebijo slabih navad, ki lahko privedejo do bolezni, smo na dobri poti." Dodaja, da so optimizem, dobra volja in s tem tudi stekleničke upanja lahko prav tako pomembni kot kemoterapija.

Zamisel stekleničk upanja prihaja iz ZDA. Onkološka bolnica Diane Gregoire je pred šestimi leti med zdravljenjem s kemoterapijo s fimo maso začela okraševati odpadne stekleničke zdravil, ki so ji postopoma začele vračati zdravje. Podarjala jih je prijateljem na onkološkem oddelku. Stekleničke so v bolnikih zbudile moč in boj za življenje. Tako so se rodile "The Bottles of Hope".