Ura je deset zjutraj, vi pa ste videti, kot da ste spali prej kakšno uro preveč kot premalo. Ste navajeni zgodaj vstajati?

Moj ritem življenja je tak, da mi skoraj ne omogoča zgodnjega vstajanja. Vendar ko ima človek družino, sprejme določene kompromise. Tako navadno vstajam okoli sedme zjutraj, da pospremim otroka v šolo. Če mi manjka kakšna urica, pobegnem nazaj med rjuhe.

Ali Nuša kot stroga mama vztraja, da se otroci učijo klavirja?

(smeh) Hmmm, ja! Starši moramo vztrajati, čeprav sem že imela pomisleke, da sem malce prestroga. Moj mož Frenk me je podprl in rekel, da je treba nadaljevati. Je pa res, da ga pri konfliktih z otroki glede klavirja ni zraven. (smeh) Moram pa priznati, da zdaj, ko se bliža njun nastop s klavirjem, oba pridno vadita in se nič ne pritožujeta.

Ste domača organizatorka življenja. Nekje sem zasledil, da ste si rekli hišna tečka.

Nekdo mora biti. Ati je ponavadi strog takrat, ko je že res kriza, in udari po mizi, če je treba. Nekdo pa mora vedno skrbeti za druge stvari, kot so šola, naloge … Se mi zdi, da sem pri tem zelo dosledna.

Pred vrati je nova plošča. Zakaj je boljša od prejšnjih?

Joj, ne maram takšnih oznak. Težko rečem boljša ali slabša, zagotovo pa bo drugačna. Sodelovanje z Raayjem je prineslo nek svež zagon, pesmi so drugačne, morda malce bolj lahkotne in se po mojem super dopolnjujejo z mojim dosedanjem repertoarjem. Vesela sem, da sem dala možnost mlajšim avtorjem.

Nekoč ste dejali, da si želite predvsem preprostega stila oblačenja, ničesar glamuroznega, ker sami sebi ne delujete takšni. Nosilna skladba novega albuma pa je ravno Prestiž.

(smeh) To je moralo biti pa že dolgo nazaj. Pomembno se mi zdi, da slediš pesmim, ki jih poješ. Vsekakor sta na odru potrebna tudi glamur in šov, vendar v zasebnem življenju Nuša vsekakor ni glamurozna. Sicer pa prestiž vsakemu predstavlja kaj drugega.

Kaj vam pomeni prestiž?

Povsem preprosto. Nekaj prostih dni skupaj z družino, ko lahko na vrtu pečemo na žaru in je telefon izklopljen. Brez motenj. To je prestiž. Materializem v smislu imeti avto, za katerim se vsi obračajo, mi pomeni bore malo.

...več v Hopla