V roku meseca in pol naj bi z MOL podpisali pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu ter natančneje določili projekte nogometnega stadiona, športne dvorane in trgovskega središča.

Prvi naj bi bil po zamisli Gradisa G podoben stadionu v Frankfurtu, zmogljivost 16.000 sedežev pa bi po potrebi lahko tudi povečali. Zgled za dvorano za 12.000 gledalcev je Porsche arena v Stuttgartu brez zimskega dela, medtem ko so že zdaj ogromno trgovsko središče znotraj določenih gabaritov (velikosti) uspeli povečati z 80.000 na 100.000 bruto kvadratnih metrov površine.

Je pa že jasno, da Merkur v projektu ne bo nastopal v okviru trgovca, ki mu bo namenjeno nakupovalno središče, ampak prvenstveno v vlogi dobavitelja gradbenega materiala Gradisu G in Energoplanu, ki bosta gradila športni park. Vsebina trgovskega središča v dveh etažah naj bi bila večplastna. V eni etaži naj bi bil trgovski del s hipermarketom, v drugi etaži pa zabaviščni del. Po mnenju zasebnih partnerjev bodo obiskovalci na enem mestu dobili nakupe in zabavo.

Ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću dela več skrbi sodba delovnega in socialnega sodišča, ki je razveljavilo njegovo odpoved Nuši Dolgan, nekdanji načelnici oddelka za ravnanje z zemljišči. Ta naj bi maja 2006 dopustila vrnitev parcele na zemljišču v Stožicah, namenjenem za stadion, v naravi, zaradi česar jo je Janković januarja lani odpustil, vendar je ob tem zamudil zakonsko določen šestmesečni rok za izredno odpoved delovnega razmerja, ki začne teči z dnem očitanega dejanja in se je iztekel še v mandatu nekdanje županje Danice Simšič.

"Žal je to res, Nuša Dolgan se vrača. Sodišče se ni spuščalo v razloge, zakaj smo jo odpustili, temveč je presojalo le formalne roke. Delovno mesto bo ustrezalo njenim kvalifikacijam, zagotovo se ne vrača na isti oddelek, kjer bi lahko počela, kar je počela prej," je odločitev sodišča komentiral ljubljanski župan.