Lastnika Intermediusa sta mariborska komunikacijska skupina Spem in odvetnica Nina Zidar Klemenčič, zaradi česar se je pojavilo vprašanje, ali ni Bain Capital kakor koli privilegiran v primerjavi z drugima ponudnikoma za nakup državnega deleža Telekoma. Za Spem, katerega solastnik je Božidar Novak, namreč velja, da dobro sodeluje s trenutno vladajočo politiko in podjetji pod vplivom države, kar sicer v Spemu vztrajno zanikajo, Nina Zidar Klemenčič pa je pravna zastopnica predsednika vlade Janeza Janše v njegovi tožbi proti poslancu Tonetu Ropu. Dvomi, ali ni imel Bain Capital dostop do na primer kakšnih posebnih informacij, so se pojavili tudi zato, ker mu poznavalci razmer doslej niso pripisovali možnosti za uspeh.

Direktor Intermediusa Tine Kračun zavrača očitke, da bi bil njihov naročnik kakor koli privilegiran, do naših vprašanj s takšnimi očitki niti ni bil seznanjen. Zatrdil je, da se Nina Zidar Klemenčič kot manjšinski družbenik ne ukvarja s tekočim poslovanjem družbe in pridobivanjem poslov in da je kot direktor s pridobitvijo konkretnega posla ni seznanjal. Kako je Intermedius kot relativno mlado podjetje na trgu svetovanja pri odnosih z javnostmi prišlo v stik z Bain Capital, Kračun "zaradi poslovnih interesov" ni želel razkriti. Na vprašanje, ali so naročnika dobili prek veliko bolj uveljavljenega podjetja Spem, je odgovoril, da je Spem zgolj njihov večinski lastnik in da sta pridobivanje in vodenje poslov delo direktorja, ki naj bi "podobne storitve opravljal že v Londonu pri mednarodno priznanih agencijah", ko si je pridobil tudi številne stike in reference. Zato, tako Kračun, tujci, s katerimi je sodeloval v Londonu, "z veseljem nadaljujejo delo z njim tudi v regiji". Ob tem ni želel razkriti imen in števila naročnikov, s katerimi je Intermedius sodeloval v lanskem letu.

Kračun je še zatrdil, da družbeništvo podjetja Intermedius zagotovo nima nikakršne povezave z uspešnostjo potencialnega kupca pri nakupu deleža javnega podjetja, katerega "prodaja poteka transparentno in po vnaprej znanih pravilih". Če gre soditi po njegovih trditvah, naj Intermedius za Bain Capital ne bi opravljal lobističnih storitev, ampak zgolj svetovanje pri odnosih z javnostmi.