Sedaj se je izkazalo, da je Velenjčan nedolžen in še ena žrtev napak dela organov Kolesarske zveze Slovenije, razrešene antidopinške komisije in odstavljenega generalnega sekretarja Aleksandra Škrabana. Seveda pa tudi celotnega dopinškega postopka.

"Profesionalno kolesarstvo sem zapustil prav zaradi tega, ker se nisem mogel sprijazniti s tovrstno goljufijo. Sedaj pa to," je pripomnil Tekavec, nekdanji aktivni tekmovalec, sedaj amater, zmagovalec amaterskih dirk na Črnivec, Predmejo ter z rekordom proge tudi na najbolj znana vzpona iz Kranjske Gore na Vršič (32:28) in iz Loga na Mangart.

Ko se je začel postopek, je njegovo ime začelo krožiti med kolesarsko srenjo. "Po telefonu sem bil s sedeža kolesarske zveze obveščen, da sem bil na državnem prvenstvu amaterjev na vzponu na Rogli 18. avgusta pozitiven zaradi povečanega razmerja testosteron/epotestosteron. Kljub temu, da nisem videl rezultatov dopinškega testa A, sem imel dva dni časa, da bi zaprosil za analizo testa B vzorca, saj bi v nasprotnem primeru prekršek avtomatično priznal. Šele po treh dneh so mi poslali teste A, na katerem pa je bilo jasno razvidno, da ni bil opravljena dodatna analiza IRMS, ki kaže, ali je hormon sintetičnega ali naravnega izvora. Tudi predsednik nacionalne antidopinške analize dr. Jože Osredkar mi je zatrdil, da ne gre za pozitivni rezultat testa. Na sestanku na sedežu KZS, ki ga je vodil Aleksander Škraban, so se brez prisotnosti predsednika antidopinške komisije KZS odločili, da me diskvalificirajo, razveljavijo rezultat in prepovedo nastope na naslednjih dirkah. V sredo, 3. oktobra, sem bil obveščen, da je bil dodatni test IRMS negativen. Torej dokaz, da je povišano razmerje testosteron/epitestosteron pri meni naravno. Več kot očitno je, da na KZS niso varovali tajnosti neuradnih podatkov," se pritožuje Tekavec.

Postopek še ni končan, saj mora sedaj disciplinska komisija KZS, ki nadomešča antidopinško, še objaviti rezultate testiranja, kar pa je zgolj formalnost. Zanimivo pa je, da je primer do sedaj popolnoma enak kot pri kolesarju Tomažu Nosetu v začetni fazi. Tudi pri Nosetu je bil test IRMS negativen, čeprav je jemal zdravila, a je Noseta bivša antidopinška komisija razglasila za pozitivnega. Primer pa je sedaj pred mednarodnim športnim razsodiščem CAS.