Uprava avstrijske družbe pred odkupom delnic od madžarske družbe zahteva ukinitev interne omejitve, ki trenutno onemogoča kopičenje večinskega lastništva. Molov statut namreč določa, da noben posamični delničar ne more glasovati z več kot 10 odstotki delnic. Kljub omejitvam je vodstvo Mola, ki je do sedaj nasprotovalo združitvi, po ocenah poznavalcev finančnega trga s sporazumi nadzira okoli 40 odstotkov družbe.

Avstrijska družba je upravi Mola in madžarskemu premieru poslala pismo, v katerem navaja, da bi novonastalo skupno podjetje kotiralo na madžarski in avstrijski borzi ter da bi zagotovili zastopanje madžarskih solastnikov tako v nadzornem svetu kot tudi v upravi družbe. V OMV pravijo, da bi kombinacija Mola in OMV ustvarila šampiona srednje in vzhodne Evrope. Po ocenah uprave OMV naj bi podjetju z združitvijo ustvarili sinergijske učinke v skupni vrednosti 400 milijonov evrov pred obdavčitvijo na leto.

V Molu ocenjujejo, da je ponudba avstrijskega podjetja podcenjujoča, in dodajajo, da se Mol ni pripravljen pogajati za združitev z OMV. Na madžarskem se proti prevzemu bojujejo celo s predlogom zakona, ki naj bi varoval strateška energetskega podjetja pred sovražnim prevzemom.