Toliko naj bi namreč za delnico po neuradnih informacijah ponujala ena od borznih hiš, za katero mali delničarji predvidevajo, da dela za velike lastnike Delfija. Delfi je, kot je znano, skoraj stoodstotni lastnik največje slovenske gradbene družbe SCT, več kot 75 odstotkov Delfija pa je v lasti podjetja Glotis, v katerem so združeni menedžerji SCT. Mali delničarji Delfija so se, ker se bojijo, da jih bo poskušal Glotis po nizki ceni iztisniti iz lastništva Delfija, že obrnili na Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD).

Če bodo malim delničarjem res ponudili zgolj 25 evrov za delnico Delfija, je po oceni VZMD to odločno prenizka cena, saj bi bil posledično celoten Delfi in s tem posledično SCT vreden zgolj okoli 7 milijonov evrov. Tako bi bil SCT več kot štirikrat manj vreden od najbližjega konkurenta Primorje Ajdovščina. Ta je bil ob lanskem prevzemu vreden 30 milijonov evrov, če upoštevamo ceno, ki sta jo za delnico iztržila paradržavna sklada, pa skoraj 40 milijonov evrov. Ob tem velja omeniti, da je SCT lani beležil 275 milijonov evrov prihodkov (7 milijonov evrov prometa je ustvarila v samo desetih dneh) in skoraj 9 milijonov evrov dobička. V letu 2005 je SCT samo za nakup nove opreme investiral več kot 10 milijonov evrov, konec leta 2006 pa je imel 32 milijonov evrov kapitala.

Predsednik uprave Delfija in hkrati eden od lastnikov Glotisa Klemen Grebenšek nam namer Glotisa za nakup preostalih delnic Delfija ni hotel ne potrditi ne zanikati. "Cena v ponudbi za odkup preostalih delnic Delfija, če bo do nje prišlo, bo v predpisanih zakonskih določilih," je dodal. Ali bi sprejeli ponudbo za odkup delnic, smo povprašali Žigo Gregorčiča, ki vodi družbo WEB, drugo največjo lastnico Delfija. Odgovoril je, da na hipotetična vprašanja ne daje odgovorov in da bo stališče glede morebitne ponudbe razkril, ko bo in če bo ta objavljena. Vprašanja smo naslovili tudi na celjsko družbo CMC, ki je po naših podatkih edina v zadnjem času povečevala svoj lastniški delež v Delfiju. Vendar odgovorov kljub prvotnim zagotovilom nismo prejeli. Tudi v LHB Finance so nam v četrtek zagotovili, da bomo dobili odgovore, vendar jih v petek do zaključka redakcije nismo prejeli. Naši viri napovedujejo, da naj bi prav WEB, CMC in LHB Finance sodelovali pri dokončnem prevzemu Delfija in s tem posledično menedžerskem prevzemu SCT.