Nastopil je kot priča zaradi tožbe nekdanjega reprezentančnega selektorja Bojana Prašnikarja, danes trenerja nogometašev Primorja iz Ajdovščine, ki zaradi žaljive obdolžitve toži novinarja Mitjo Lomovška.
Prašnikarja je prizadel Lomovškov članek iz januarja 2004, v katerem je zapisal, da je kot trener nogometnega kluba Maribor prejel podkupnino.

Povzel je izjavo

Novinar Mitja Lomovšek, ki ga toži slovenski nogometni trener Bojan Prašnikar, je sicer povzel izjavo nekdanjega nogometnega menedžerja Mirana Vuka, da je moral Prašnikarju dvakrat izročiti kuverto z denarjem.

Šlo naj bi za 5000 takratnih nemških mark. Le tako sta njegova varovanca nogometaša Marko Kmetec in Nastja Čeh v letih 1997 in 1998 lahko igrala v prvi postavi, vendar se je Prašnikar kljub temu odločil za tožbo. Zatrjuje, da so takšne trditve iz trte zvite in da se ni nikoli z nikomer dogovarjal o podkupnini, zaradi duševnih bolečin pa od Lomovška zahteva odškodnino deset tisoč evrov.

Nekdanji menedžer potrdil navedbe

Miran Vuk je na enem od prejšnjih sojenj potrdil navedbe iz novinarjevega zapisa in zatrdil, da je Prašnikarju dvakrat izročil denar. Nasprotno je nekdanji trener Maribora in slovenski selektor pojasnil, da se je dvakrat res srečal z Miranom Vukom, prvič povsem naključno, drugič pa na kavi na Vukovo željo, a nista nikoli govorila o denarju. Prašnikar ni menda vedel niti tega, da je Vuk Čehov menedžer.

O teh stvareh je včeraj spregovoril tudi Nastja Čeh, ki je v mariborski klub iz ptujske Drave prišel leta 1996, ko je bil star 18 let. "Pri trenerju Prašnikarju se nisem čutil zapostavljenega, niti se zaradi tega nisem hodil pritoževat k Vuku," je sodnemu senatu povedal Čeh. Zavrnil je tudi namige, da naj bi mu Vuk, ki je bil v tistem času tudi predsednik ptujskega kluba, obljubil, da bo s Prašnikarjem uredil zadeve v zvezi z njim. Čeh poleg tega ni nikoli slišal, da bi Bojan Prašnikar od koga kdaj jemal kak denar.

Čeh je imel sicer z Vukom sklenjeno sponzorsko pogodbo in po uspešnem prestopu v enega od belgijskih nogometnih klubov je Vuk od njega zahteval "nek ogromen denar". "Zaradi tega sva se tudi tožila, a je Vuk pravdo izgubil, vseeno pa sva spor končala s poravnavo, tako da sem mu izplačal njegov vložek vame," je razmerje z nekdanjim menedžerjem še opisal Nastja Čeh. Pričanje je končal z odgovorom na Lomovškovo vprašanje o tem, ali lahko potrdi, da je prišlo do podkupovanja. "O tem ne vem nič, sem pa lahko v vašem časopisu prebral, da nisem dovolj kvaliteten igralec in da morajo plačevati zame, da lahko igram," je novinarju odvrnil slovenski nogometni reprezentant, ki se te dni na Bledu z reprezentanco pripravlja na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo z Romunijo.

Ni se čutil zapostavljenega

Na zelo podobna vprašanja kot Nastja Čeh je na sodišču včeraj odgovarjal tudi Marko Kmetec, prav tako nekdanji nogometaš Maribora, ki je zadnja leta igral na Cipru. Podobno kot Čeh se tudi on pri Prašnikarju ni čutil zapostavljenega ali se zaradi tega ni pritoževal Vuku in tudi njemu ni Vuk nikoli omenil, da bo dal Prašnikarju kakšno podkupnino, da bi Kmetec igral v prvi postavi. Sojenje se bo nadaljevalo v začetku julija, ko bo sodni senat verjetno tudi razglasil sodbo.