"Kljub velikim številkam je to še daleč od glavnega pritoka prihodkov v mobilni industriji," pravi analitik Thomas Husson iz podjetja Jupiter Research.

Sicer Husson napoveduje, da se bo poraba mobilnega interneta letos še povečala, k temu pa naj bi izdatno pripomogli boljši mobilniki, zanimanje, izkušnje, lažji uporabniški vmesniki in konkurenčne cene.

Nick Lane, vodilni analitik telekomunikacijskega podjetja Informa, vztraja pri ozaveščanju in izobraževanju uporabnikov za preprosto uporabo mobilnega interneta. "Veliko časa je že minilo od takrat, ko smo v rokah držali samo telefonsko slušalko in telefon uporabljali za klicanje, zdaj je uporabnike treba usmeriti k uporabi novih storitev, ki bodo sčasoma postale osnovne. Ljudi zanimajo novice, športni rezultati, vreme, vedno in povsod. Ob koncu leta 2007 bo uporabnikov mobilnega interneta po vsem svetu že 797,6 milijona, kar je 25 odstotkov vseh uporabnikov mobilnih telefonov."

Analitika se strinjata, da je izgradnja novih baznih postaj za nemoten prenos podatkov neizogiben ukrep v tem letu, glede na nedavno Informino anketo, v kateri so si uporabniki vnovič zaželeli številnih storitev. "Potrošniško usmerjeni uporabniki si vselej želijo novih vsebin, pri katerih prednjačita navigacija in zemljevid, a so pri teh stvareh popolni začetniki. Sicer pa je le še vprašanje časa, kdaj bodo lokalne storitve tudi za nezahtevne uporabnike postale nepogrešljiv člen na mobilnih aparatih," je sklenil Husson.