V znanem ljubljanskem centru za fitnes se je namreč v deževnem dnevu potil Dušan Šešok. Slabi dve uri kasneje pa je ob izhodu trener Uniona Olimpije Tomo Mahorič poskrbel, da za svojo postavo in kondicijo ni skrbel le predsednik Košarkarske zveze Slovenije. Koliko košarkarjev je dvigovalo uteži vmes, ne vemo.

Slovensko smučarsko vodstvo pred novo sezono je bilo dobro razpoloženo. Prvi razlog, da je bilo tako, je predstavil Bojan Križaj, ki je zbral dva milijona evrov proračuna, drugi razlog pa je po zagotovitvah trenerjev, smučarjev in smučark odlično vzdušje znotraj ekipe in pogled na štoperice.

"Načrtovali smo, da bomo na snegu 64 dni, zaradi vremenskih razmer pa smo bili med 56 do 60 dni. Je pa res, da so bili pogoji nekajkrat odlični tako v Evropi kot Južni Ameriki. Na treningih smo se primerjali v hitrih disciplinah z Avstrijkami in jih nekajkrat celo prehiteli. Imeli smo še primerjave s Kanadčankami, Francozinjami, Finci in slovensko moško reprezentanco evropskega pokala. Komaj čakamo, da se začne sezone in se vključijo štoperice," je bil zajeten glavni ženski trener Jani Hladnik, ki je določil, da bo prihodnji konec tedna na ledeniški premieri v Söldnu ob Tini Maze in Ani Drev v ekipi še Mateja Robnik.

O moških ciljih je več povedal direktor alpskih reprezentanc Klemen Bergant kot glavni trener Urban Planinšek. "Po slabi lanski sezoni imamo zelo slabe štartne številke. Radi bi si jih čimprej izboljšali ter prišli v položaj, ko bomo lahko napadali uvrstitve, ki smo jih napovedovali pred sezono 2003/04. To je ena skupna uvrstitev v posamezni disciplini do sedmega mesta, ena do 15., tri uvrstitve na finale svetovnega pokala v slalomu, po dve pa v veleslalomu in hitrih disciplinah," je visoko ciljal Bergant, ki se je ozrl tudi proti vrhuncu sezone, svetovnem prvenstvu v Aareju na Švedskem. "Cilj je osvojitev ene kolajne!" je odločen Bergant.

Sprememb v tej sezoni je veliko. Največja je ta, da so za moške in ženske rezultate odgovorni po trije trenerji in ne eden kot v lanski sezoni. To je posledično povezano tudi z večjim proračunom, ki ga je zagotovil Križaj. Za stike med smučarji in smučarkami ter trenerji sta zadolžena Mitja Dragšič in Petra Robnik. Tako imenovani status A v obeh reprezentancah pa imajo Tina Maze, Ana Drev in Bernard Vajdič. Zelo obetavne besede pred sezono je izrekla še vedno aktualna prva dama slovenskega športa Tina Maze: "Nima smisla čakati. Gremo v Sölden po zmago!"