Pri Kompasu Holidays se je mogoče prijaviti do 23. februarja, aranžmaje pa so prilagodili tako tistim s plitvejšimi žepi kot tudi najzahtevnejšim popotnikom. Za najcenejši aranžma je treba odšteti 299.000 tolarjev, zajema ogled le ene tekme. Vse tri tekme si bo mogoče ogledati za 727.000 tolarjev, poleg tega pa vas bodo za ta denar popeljali še na šestdnevno turo po Koreji. Z vmesnimi različicami so omogočili tudi ogled zgolj dveh tekem in številne druge izlete po Koreji. Vstopnice za ogled nogometnih tekem v ceno niso vštete, zanje pa je treba plačati od 17.000 tolarjev za tretjo do 42.000 tolarjev za prvo kategorijo. Kot so povedali, bodo ponudili tudi pogojne vstopnice, ki bodo omogočale ogled nadaljnjih tekem, če bi se Slovenija uvrstila naprej. Najcenejša vstopnica za osmino finala stane 28.000 tolarjev, vstopnica za finale pa od 80.000 do 200.000 tolarjev. Opozorili so, da je treba vse vstopnice, tudi pogojne, vnaprej plačati, vendar bodo kupcem kasneje vrnili denar, če se slovenska ekipa ne bo uvrstila v nadaljevanje tekmovanja. Pri agenciji Mondial Travel bodo prijave prav tako zbirali do 23. februarja oziroma do zapolnitve prostih mest. Tisti, ki bi si želeli ogledati zgolj tekme, bodo za to plačali 399.000 tolarjev, če si boste zaželeli še ogleda Koreje, bo za to treba odšteti 599.000 tolarjev. Razložili so, da razmišljajo, da bi ponudili program tudi za tiste, ki si bi želeli ogledati morebitno četrto tekmo, za kar prav tako že zbirajo prijave, aranžma pa bo v tem primeru za približno 20.000 tolarjev dražji. V Tentoursu so pripravili tri različne programe, pri čemer vas bodo za 630.000 tolarjev namestili v hotelih višje kategorije, za 435.000 tolarjev pa v nekoliko slabših hotelih, tudi prehrana in ogledi v tem primeru niso všteti. Če pa se boste odločili za 9-dnevni paket za 530.000 tolarjev, boste zamudili prvo tekmo. Prijave bodo zbirali do 30. marca, ker pa predvidevajo, da bo 300 prostih mest kmalu zapolnjenih, priporočajo, da s prijavami pohitite. Pri Airpassu boste za štiri različne programe odšteli od 425.000 do 599.000 tolarjev. Za plitvejše študentske žepe ponavadi poskrbijo pri agenciji Collegium, vendar so povedali, da ta čas še niso oblikovali programa zanje. Predvsem bodo poskušali najti ceno, ki bo primerna za študentsko populacijo, in če jim bo uspelo, bodo najkasneje v mesecu dni ponudili program. Pri agenciji Atlantis iz Rogaške Slatine pa so pripravili 9-, 10- ali 13-dnevni program, za kar boste odšteli od 390.000 do 573.000 tolarjev. Prijaviti se je mogoče do konca februarja, do takrat pa lahko naročite tudi vstopnice za ogled nogometnih tekem.

Denar za navijanje si je mogoče "sposoditi" banki

Ker potovanje v Korejo za marsikoga pomeni precejšen strošek, so se pri SKB banki odločili, da vsem strastnim nogometnim navdušencem omogočijo najem posojila v višini 500.000 tolarjev. Mesečni obrok lahko sega do tretjine neto plače oziroma bodo višino posameznih plačil v enem letu izračunali na osnovi splošnih omejitvenih pravil. Stranke omenjene banke pri odplačevanju na eno leto ne potrebujejo poroštva pri najemu posojila, za druge pa morajo jamčiti kreditno sposobni poroki.

Na SP za manj kot 10.000 na mesec

Svoje goste bo v Korejo popeljala tudi agencija Globtour , pri kateri so tako kot pri Kompasu na voljo različni aranžmaji - od ogleda zgolj ene tekme do dveh ali vseh treh. Poskrbeli so tudi za potrošniške kredite v sodelovanju z Bank Austria Creditanstalt d.d. Kdor bi se odločil za najcenejši aranžma (299.000 tolarjev) z ogledom zgolj ene tekme in bi v ta namen najel 300.000 tolarjev kredita, bi na mesec odplačeval po 9.907 tolarjev (pri 36-mesečni dobi odplačevanja), medtem ko stroški najema kredita znašajo 11.645,28 tolarja. Če bo slovenska reprezentanca na svetovnem prvenstvu uspešna, pa Globtour svojim potnikom ponuja tudi nagrade. Če bi se Slovenija uvrstila v četrtfinale, vam bodo zadnji obrok kredita povrnili, če bodo naši nogometaši svetovni prvaki, pa bodo, kot obljubljajo, povrnili stroške aranžmaja.

Ni bližnjic do Koreje

Možnosti za improvizacijo pri tem, kako priti do Koreje, je nadvse malo. Bližnjic ni. O najbolj bizarni ideji je doslej razmišljal neki Ljubljančan, ki se je domislil, da bi se na svetovno prvenstvo popeljal z avtomobilom. Potovanje s transsibirsko železnico je še vedno aktualno, vendar pa iz krogov, ki so napovedali organizacijo skupinskega potovanja, z bandom, D.J.-ejem in veseljem nasploh, ni novic. Spet tretji vir govori o tem, da naj bi nekdo v Avstriji najel letalo za 250 potnikov in da se organizira čarterski let. To je že bolj oprijemljivo. Povratna letalska karta naj bi stala 70.000 tolarjev. No, najresnejši in najbolj prepričljivi zasebni desetdnevni aranžma, za katerega smo izvedeli, je zastavila skupina "prijateljev". Za ceno 170.000 tolarjev vključuje sedem letov, poleg uvodnega, Ljubljana-Frankfurt-Seul, tudi preletavanja s tekme na tekmo, niso pa v ceno všteti bivanje in vstopnice. Ker naj bi se šlo v Korejo šele 6. junija, tudi prva tekma ni vključena. Ekspedicija si raje pušča odprto možnost, da ujame morebitno tekmo nadaljevanja tekmovanja. Vse skupaj naj bi stalo optimalnih 300.000 tolarjev.