Zamisel o obuditvi tega elitnega dogodka se je porodila znanemu poslovnežu Matjažu Murku, ko se je pred meseci udeležil slovesnega odprtja novega "starega" hotela Palace. Beseda je dala besedo, za zamisel pa sta se navdušila tudi znanstvenik Peter Voj in Mladen Škerbec, siva eminenca portoroškega družabnega in kulturnega dogajanja. Trem prijateljem je uspelo obuditi dolgoletno tradicijo in pritegniti donatorje. Na velikonočno soboto pripravljajo v kristalni dvorani bal z dobrodelno dražbo, na katero se je že prijavilo več kot dvesto udeležencev, ki bodo za vstopnico odšteli po 135 evrov.

Častna komisija, v kateri bodo ugledni člani Mladen Škerbec, Thies C. Bruhn, Marjan Božnik, Japec Jakopin, Jernej Dragoš, Ana Brodnik, Urška Drofenik, Simon Simčič, Mauro Belac in Aljoša Tomaž, bo poskrbela za nemoten potek dražbe. Med darili donatorjev je med drugim vikend jadranja z olimpijskim jadralcem Vasilijem Žbogarjem s posadko, enodnevno odkrivanje Istre na luksuzni jahti za dvanajst oseb, dragocena ogrlica in nočitve v hotelu Kempinski Palace v Portorožu in Kempinski Corvinus v Budimpešti. Izkupiček bosta dobili jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol kot prispevek za udeležbo na olimpijskih igrah v Londonu.

Znani maneken in animator Mariborčan Mladen Škerbec, ki skrbi za gostinsko ponudbo v Avditoriju, je vodil zadnji jahtni ples v starem hotelu Palace. Kot eden od pobudnikov njegove obuditve se je tudi tokrat z vso vnemo lotil priprav. Zaupal nam je, da bo za meni s štirimi hodi in kreativnim desertnim bifejem poskrbel kuharski mojster Curt Daniel - Scheffler. Na pokušnjo bodo burbon v "muscato do asti" z olivno brusketo in mlado špinačno solato, jastogovi ravioli s krebuljico in peno šampanjca, sorbet divjega šparglja s solato mladih porov, pečen file piranskega brancina s pokrovačami, pestom rumene paprike, rižem "venere" in pečenim paradižnikom ter izbor jagod.