Na turnirju v Severni Karolini bo zaigral tudi najboljši slovenski igralec na lestvici ATP Rola, ki se bo v prvem krogu pomeril s kvalifikantom, Američanom Waynom Odesnikom.

* Izidi, Winston Salem, ATP (600.000 USD):

- 1. krog:

Nicolas Mahut (Fra) - Blaž Kavčič (Slo) 6:3, 6:2.

Hercogova obstala že v kvalifikacijah

Potem ko je najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog minuli teden izpadla v uvodnem krogu turnirja WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,5 milijona dolarjev, je tokrat na turnirju v New Havnu z nagradnim skladom 710.000 dolarjev obstala v kvalifikacijah.

Po zmagi nad deseto nosilko kvalifikacij Kitajko Zheng Jie (7:5, 6:4) v uvodnem krogu kvalifikacij je Hercogovo v drugem krogu ugnala Italijanka Karin Knapp, ki je bila boljša s 6:2 in 6:1.

Klepačeva boljša od Srebotnikove

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v paru s Španko Silvo Soler-Espinosa na turnirju WTA v New Havnu z nagradnim skladom 710.000 dolarjev v prvem krogu dvojic priredila presenečenje. Klepačeva je s špansko soigralko namreč izločila drugi nosilki, Slovenko Katarino Srebotnik in Čehinjo Kveto Peschke, in zmagala s 7:6 (2) in 6:4.

V naslednjem krogu slovensko-špansko navezo čaka boljši par iz obračuna med gruzijsko-poljsko dvojico Oksana Kalašnikova - Alicja Rosloska in avstralsko-švicarskim parom Casey Dellacqua - Stefanie Vögele.

Federer v Cincinnatiju do 80. zmage v karieri

Roger Federer je še šestič v karieri osvojil teniški masters ATP v Cincinnatiju. Švicarski rekorder po številu zmag in drugi nosilec turnirja z nagradnim skladom 4,02 milijona dolarjev je v finalu v treh nizih s 6:3, 1:6 in 6:2 po uri in 42 minutah igre ugnal Španca Davida Ferrerja in prišel do 80. turnirske zmage v karieri.

Triintridesetletni Federer je proti Ferrerju v njunem 16. medsebojnem obračunu v zadnjih enajstih letih slavil 16. zmago, s slavjem v Cincyju ter finalom minuli teden v Torontu pa se je, hočeš - nočeš, postavil v vlogo enega od favoritov tudi za bližnje odprto prvenstvo ZDA v New Yorku, ki se bo začelo naslednji teden.

Ta čas tretji igralec sveta je v Cincinnatiju po letih 2005, 2007, 2009, 2010 in 2012 osvojil še šesti naslov. To sezono je po Dubaju in Halleju osvojil tretji turnir, kar pomeni, da je skupni zbir turnirskih zmag iz 121 finalov povišal na okroglih 80. To sezono ima 49 posamičnih zmag, največ med vsemi igralci; po številu zmag je drugi Rafael Nadal s 44.

Federer, ki že desetletje in pol nastopa na turnirju v Cincinnatiju, je bil novega naslova zelo vesel. Predvsem zato, ker bo lahko svojim štirim otrokom; z ženo Mirko imata dvojčici Mylo Rose in Charlene Riva ter dvojčka Lea in Lennyja, končno domov prinesel večji pokal.

"Ves čas osvajam in domov prinašam neke manjše pokale. Otrokom zatrjujem, da gre še vseeno za lovorike, pa niso najbolj zadovoljni. Upam, da bodo te končno veseli," se je po zmagi šalil Federer.

* Izid, Cincinnati, masters ATP (4,02 mio USD):

- finale:

Roger Federer (Švi/2) - David Ferrer (Špa/6) 6:3, 1:6, 6:2.