Đoković je v 2. krogu po treh nizih izločil Nemca Benjamina Beckerja s 7:6 (2), 6:2, 6:2. Branilec naslova in tretji nosilec Murray se je proti Argentincu Leonardu Mayer moral nekoliko bolj potruditi, saj je dvoboj dobil šele po štirih nizih s 7:5, 6:1, 3:6, 6:1. Presenetil je Avstralec Hewitt, ki je po petih nizih težkega dvoboja izločil argentinskega asa Del Potra s 6:4, 5:7, 3:6, 7:6 (2), 6:1.

Šlo je za dvoboj dveh nekdanjih zmagovalcev US opna. Hewitt je v New Yorku slavil leta 2001, del Potro pa je ta turnir dobil leta 2009, ko je v finalu premagal švicarskega virtuoza Rogerja Federerja za prvo in edino lovoriko s turnirjev velike četverice. Tokrat se je ustavil že na drugi stopnički.

"Zaradi takšnih dvobojev in občutkov ob zmagi še vztrajam v karavani," je takoj po koncu obračuna dejal 32-letni Avstralec, ki ima v vitrini poleg lovorike zmagovalca OP ZDA še naslov s prestižnega turnirja v Wimbledonu, lovoriko, ki jo je osvojil leto po ameriški. Hewitt se je po kariernih dosežkih spopadal s številnimi poškodbami, ki so ga oddaljile od vrha, trenutno pa je na svetovni teniški jakostni lestvici ATP na 66. mestu.

"Oba sva imela zelo težak dvoboj, na koncu pa je bil Hewitt preprosto boljši. Gre za zelo kakovostnega igralca, je velik borec in šampion, igral je veličastno," se je starejšemu igralcu poklonil 24-letni Argentinec. Hewitt se bo v naslednjem krogu meril z nepostavljenim Rusom Jevgenijem Donskojem, ki je izločil Nemca Petra Gojowczyka.

V ženski konkurenci so teniške igralke odigrale dvoboje 3. kroga. V osmino finala zadnjega turnirja za grand slam v sezoni se je gladko prebila Serena Williams, prva nosilka in večkratna zmagovalka. Williamsova se bo za preboj v četrtfinale merila z rojakinjo Sloane Stephens.

Slovenske teniške igralke Polona Hercog in Andreja Klepač v konkurenci ženskih dvojic ter Katarina Srebotnik v konkurenci mešanih dvojic so bile uspešne v 1. krogu odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku.

Mariborčanka Polona Hercog je po ekspresnem slovesu v posamični konkurenci uspešneje začela zadnji teniški turnir za grand slam v sezoni v konkurenci ženskih dvojic. V paru z Američanko Liso Raymond je napredovala v 2. krog, potem ko sta v 1. krogu izločili hrvaško-nemško navezo Petra Martić in Andrea Petković z izidom 2:1 v nizih, 6:2, 3:6, 6:4.

Na terenu na igriščih Flushing Meadowsa je nastopila tudi Andreja Klepač, ki je v paru z Avstrijko Sandro Klemenschits ugnala rusko-britansko navezo Vera Duševina in Heather Watson z izidom 6:1, 7:5. Velenjčanka Katarina Srebotnik pa se je v paru s Srbom Nenadom Zimonjićem, s katerim sta druga nosilca odprtega prvenstva ZDA v konkurenci mešanih parov, prebila v 2. krog, potem ko sta premagala zimbabvejsko-pakistansko kombinacijo Cara Black in Aisam-Ul-Haq Qureshi z izidom 6:3, 6:1 v nizih.