Odlično pa kaže obema prvima nosilcema Američanki Sereni Williams in Srbu Novaku Đokoviću, ki sta ekspresno napredovala v tretji krog. Đoković Francozu Paul-Henriju Mathieuju ni pustil nobene priložnosti za presenečenje. Po vsega uri in 28 minutah je Srb slavil gladko s 6:1, 6:3, 6:0. Naslednji nasprotnik 27-letnega Srba bo zdaj Američan Sam Querrey.

Williamsova deklasirala Kingovo

Branilka naslova Williamsova pa je v Flushing Meadowsu deklasirala rojakinjo Vanio King s 6:1 in 6:0. Zmagovalka 17 turnirjev za grand slam se bo zdaj pomerila z rojakinjo Varvaro Lepchenko. »Bilo je zelo vetrovno, zato je bilo težko. Vesela sem, da sem se tudi v teh razmerah dobro znašla,« je po tekmi med drugim povedala Američanka, ki je na US Opnu zabeležila že svojo 80. zmago.

V moški konkurenci je imel med višje postavljenimi nosilci precej dela Kanadčan Miloš Raonić, preden je nemškega kvalifikanta Petra Gojowczyka odpravil s 7:6 (4), 5:7, 6:4, 7:6 (3). Napredovali pa so tudi osmi nosilec Škot Andy Murray, deveti Francoz Jo-Wilfried Tsonga in deseti Japonec Kei Nišikori.

Poslovila se je tudi Ana Ivanović

V ženski konkurenci se je poslovila 15-letna Američanka Catherine Bellis, ki je s 3:6, 6:0 in 2:6 izgubila proti Kazahstanki Zarini Dijas, 48. igralki sveta. Bellisova je napolnila časopisne stolpce po prvem krogu, ko je presenetila finalistko odprtega teniškega prvenstva Avstralije Dominiko Cibulkovo. Po Rusinji Ani Kurnikovi leta 1996 je postala najmlajša igralka, ki je zmagala na grand slamu v New Yorku. V ameriški konkurenci je bila od nje leta 1986 mlajša le Mary Joe Fernandez.

V ženski konkurenci se je poslovila tudi osma nosilka Srbkinja Ana Ivanović, ki jo je s 7:5 in 6:4 izločila Čehinja Karolina Pliskova. Zmagovalka Wimbledona, tretjepostavljena Čehinja Petra Kvitova, je rojakinjo Petro Četkovsko ugnala s 6:4, 6:2, sedma nosilka, Kanadčanka Eugenie Bouchard, pa je bila od Romunke Sorane Cirstea boljša s 6:2, 6:7 (4) in 6:4.