Moški del turnirja je zaznamoval poraz lanskega zmagovalca Murrayja, ki ga je v treh nizih s 6:1, 7:6 (4) in 6:2 ugnal 23-letni Dimitrov, sicer enajsti nosilec odprtega prvenstva Anglije. Murray je bil lani prvi Britanec po 77 letih, ki je slavil na wimbledonski "sveti travi", letos pa je prvič po petih letih ostal brez uvrstitve med najboljše štiri.

Dimitrov nad zmago ni bil presenečen. "Zakaj bi bil presenečen? POnosen sem nase in na ta uspeh. A to je nekaj, za kar sem trdo delal. Kot sem rekel, že dlje časa sem čakal na takšen preboj, bil sem takoj 'za vogalom'. Vznemirjen sem, četudi tega ne kažem. A turnir se zame še ni končal," je po zmagi dejal Dimitrov, sicer tudi fant ruske zvezdnice Marije Šarapove.

Razkril je, da mu je dala zmagovalka odprtega prvenstva Francije dober nasvet pred Wimbledonom, ko sta se pogovarjala o ustrezni taktiki. "Dejala mi je: zmagaj!" je v smehu razkril Dimitrov in dodal: "Kaj naj rečem? Mislim, da je to dober nasvet."

V polfinalu se bo Dimitrov pomeril s prvim nosilcem Srbom Novakom Đokovićem, ki se je še petič zapored uvrstil v polfinale. Drugi igralec sveta je v današnjem četrtfinalu po petih nizih s 6:1, 3:6, 6:7 (4), 6:2, 6:2 premagal Hrvata Marina Čilića.

Naprej melje tudi švicarski veteran Roger Federer, ki je v četrtfinalu danes ugnal rojaka Stanislasa Wawrinko. Sedemkratni zmagovalec teniškega turnirja v Wimbledonu je zmagal s 3:6, 7:6 (5), 6:4 in 6:4. Federer je po dvoboju priznal, da je letos še posebej motiviran, saj se je lani poslovil že v drugem krogu. "Lani sem bil zelo razočaran, saj je Wimbledon zame vsakič vrhunec sezone. Nisem prišel niti blizu, zato sem bil povsem strt. Lepo se je vrniti na takšen način," je dejal Federer.

Sedemnajstkratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam bo na poti do 18. naslova najprej v polfinalu stal osmi nosilec Kanadčan Miloš Raonić. Slednji je postal prvi Kanadčan po 106 letih, ki se mu je na teniškem turnirju v Wimbledonu uspelo uvrstiti v polfinale. Robert Powell je bil leta 1908 zadnji Kanadčan, ki se mu je uspelo na igriščih All-England Cluba uvrstiti med najboljše štiri.

Raonić je danes obenem končal izjemen niz mladega, 19-letnega Avstralca Nicka Kyrgiosa, ki je v osmini finala ugnal prvega igralca sveta Rafaela Nadala, in zmagal s 6:7 (4), 6:2, 6:4 in 7:6 (4).

V ženskem delu turnirja sta si danes polfinale priigrali Romunka Simona Halep in Kanadčanka Eugenie Bouchard. Tretja nosilka Halepova je s 6:4 in 6:0 izločila Nemko Sabine Lisicki, 13. nosilka Bouchardova pa je bila s 6:3 in 6:4 boljša od Nemke Angelique Kerber. Obe igralki bosta prvič zaigrali v polfinalu Wimbledona, kjer se bosta pomerili med seboj.

Nastope med mešanimi dvojicami je končala tudi slovenska teniška igralka Andreja Klepač. V paru z Nizozemcem Jessejem Huto Galungom je izgubila dvoboj drugega kroga proti avstralsko-britanskemu paru Casey Dellacqua - Jamie Murray, ki ga je včeraj prekinil dež. Tekmeca sta zmagala s 7:6 (8), 6:7 (5) in 6:4.