Današnja uvrstitev v četrtfinale pa je za srbskega teniškega zvezdnika obenem tudi že 22. zaporedna uvrstitev med osem na turnirjih velike četverice.

V četrtfinalu se bo Đoković, finalist zadnjih štirih newyorških turnirjev, za vstop v polfinale meril z zmagovalcem dvoboja med Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem in Škotom Andyjem Murrayjem.

Serena Williams ekspresno v četrtfinale

Prva nosilka zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni je ekspresno brez izgubljenega niza napredovala med najboljšo osmerico. Američanka Serena Williams je v osmini finala New Yorka s 6:3, 6:3 premagala Estonko Kaio Kanepi.

Nasprotnica Williamsove, dvakratne branilke naslova na US opnu, v četrtfinalu bo 32-letna Italijanka Flavia Pennetta, 11. nosilka, ki je v osmini finala brez večjih težav ugnala Avstralko Casey Dellacqua, 29. nosilko, s 7:5, 6:2.

Med najboljših osem na US opnu bosta tekmovali dve Italijanki. Pred tem se je v četrtfinale že prebila Italijanka Sara Errani, 13. nosilka, ki se bo za nastop v polfinalu merila z deseto nosilko Danko Caroline Wozniacki. V četrtfinalu bosta tekmovali tudi slovaška Švicarka Belinda Benčič, ki se bo merila s Kitajko Shuai Peng.

Zadnji par v ženskem četrtfinalu bosta dala dvoboja med Srbkinjo Alaksandro Krunić in Belorusinjo Viktorijo Azarenka, 16. nosilko, ter obračun med Rusinjo Jekaterino Makarovo, 17. nosilko, in Kanadčanko Eugenie Bouchard, sedmo nosilko.

Dvoboj osmine finala turnirja ženskih dvojic sta začeli tudi Čehinja Kveta Peschke in Slovenka Katarina Srebotnik, ki se za četrtfinale merita z rusko-avstralsko kombinacijo Ala Kudrjavceva in Anastasia Rodionova. Srebotnikova in Peschkejeva sta sicer izgubili prvi niz s 4:6.

Srebotnikova v četrtfinalu ženskih dvojic New Yorka

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku uvrstila v četrtfinale v konkurenci ženskih dvojic. V osmini finala zadnjega turnirja za grand slam sta Slovenka in Čehinja, peti nosilki, premagali rusko-avstralsko kombinacijo Ala Kudrjavceva in Anastasia Rodionova s 4:6, 6:1, 7:6 (4).

Slovensko-češka naveza je po slabšem začetku proti devetima nosilkama in izgubljenem prvem nizu nato zaigrala bolje. Gladko dobljen drugi niz je pomenil preobrat, v tretjem pa sta se precej namučili, a nazadnje le zmagali in po nekaj več kot dveh urah prišli do četrtfinala.

Na tekmici za vstop v polfinale bosta počakali na razplet dvoboja med Avstralkama Jarmilo Gajdošovo in Ajlo Tomljanović ter Švicarko Martino Hingis in Italijanko Flavio Pennetta.