Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Kazahstancem najvišje denarne nagrade za medaljo na ZOI, Norvežanom, Švedom in Hrvatom pa nič

Soči -  V številnih državah olimpijski komiteji športnikom za osvojitev olimpijskih medalj obljubijo lepe denarne nagrade. Za odličja v Sočiju so bili do svojih tekmovalcev najbolj velikodušni v Kazahstanu, ki bodo svojim športnikom za zlato podarili kar četrt milijona ameriških dolarjev. Slovencem zlata medalja prinaša 20 tisoč evrov.

Tini Maze se za osvojeno zlato medaljo v smuku obeta 20 tisoč evrov nagrade, Dominique Gisin pa bo v Švici zanjo prejela 86 tisoč dolarjev (skoraj 63 tisoč evrov). (Foto: Reuters)

Bogata nagrada se ne obeta le kazahstanskim olimpijskim prvakom, saj če bo kateremu od kazahstanskih športnikov, ki sicer v Sočiju niso ravno med favoriti, uspelo osvojiti srebrno medaljo, bo dobil 150.000 dolarjev, za bronasto pa jim država obljublja 75.000 dolarjev.

Z nafto bogatemu Kazahstanu po višini obljubljene nagrade sledijo Latvija (za zlato 193 tisoč dolarjev), Italija (190 tisoč dolarjev), Belorusija in Ukrajina (150 tisoč dolarjev) ter Estonija (138 tisoč dolarjev). Olimpijski komite države prirediteljice iger ruskim športnikom za zlato obljublja 113 tisoč dolarjev, a bodo olimpijski prvaki prejeli poleg tega tudi dodatne regionalne nagrade in bonuse, ki bodo ta znesek celo potrojili. Precej manj radodarni so Američani, ki za zlato medaljo svojim športnikom obljubljajo 25 tisoč dolarjev nagrade, kar je primerljivo z nagrado, ki jo bo prejela Tina Maze.

Slovencem za zlato 20 tisočakov, Hrvatom nič

Slovenski športniki bodo za zlato medaljo namreč dobili 20.000 evrov, za srebrno 17.500 evrov, za bronasto pa 15.000 evrov, a ob predpostavki, da slovenski športni uspeh ne bo enormen. Skupni "nagradni sklad" je namreč 150.000 evrov in če bi ga športniki z uspehi presegli, bi bile nagrade za medalje v skladu s skupno vsoto sorazmerno manjše. Do sedaj je Slovenija osvojila štiri medalje, Mazejeva, Gregorinova, Fabjanova in Prevc pa so OKS že stali 67.500 evrov.

So se pa nekatere niti ne revne države odločile, da denarnih nagrad ne bo. Tako so se odločili na Norveškem in Švedskem, pa tudi v Veliki Britaniji in na Hrvaškem, kjer športnikom pred Sočijem motivacije niso želeli dvigati z denarjem.

Predstavnik švedskega olimpijskega komiteja je denimo pojasnil, da denar raje vlagajo v zagotavljanje kar najboljših pogojev za svoje športnike. Več milijonov evrov je tako pred OI šlo za vadbišča, trenerje ter štipendije za tekmovalce.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Zgodovinski dan Slovenije za popoln mozaik Alpski športi

Zgodovinski dan Slovenije za popoln mozaik

Popoln slovenski dan v Sočiju! Slovenija je (pre)dolgo glede na vse športne uspehe čakala prvo zlato kolajno na zimskih olimpijskih igrah. Dočakala jo je 12. februarja 2014 ob vznožju kavkaškega gorovja. In to v smuku, kraljevi disciplini alpskega smučanja. Dosegla jo je najboljša slovenska... Več »

Zdravljica v Sočiju: Mazejeva dobila tako želeno zlato medaljo; bron za Gregorinovo in Fabjanovo (foto) Olimpijske novice

Zdravljica v Sočiju: Mazejeva dobila tako želeno zlato medaljo; bron za Gregorinovo in Fabjanovo (foto)

Oči slovenskih športnih navdušencev so bile danes po 17. uri uprte na prizorišče zimskih olimpijskih iger v Sočiju, kjer so se v soju luči in središču pozornosti znašle tudi slovenske junakinje Tina Maze, Vesna Fabjan in Teja Gregorin, ki so okrog vratu dobile zaslužene in tako želene Več »

Skakalce in Mazejevo v Sočiju čaka boj za edinstvene zlate medalje s kosi meteorita Olimpijske novice

Skakalce in Mazejevo v Sočiju čaka boj za edinstvene zlate medalje s kosi meteorita

Na prihajajočih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju bodo podelili 1400 medalj, 10 izmed njih pa bo prav posebnih, saj bodo vsebovale delce meteorita, ki je lani padel na rusko ozemlje v okolici mesta Čeljabinsk. Upanje na osvojitev posebne zlate medalje lahko gojijo tudi slovenski skakalci in Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Anketa Arhiv anket