Najpogostejša vzroka za prometne nesreče sta bila neprilagojena hitrost in nepravilna stran oziroma smer vožnje. Trije povzročitelji so bili pod vplivom alkohola. Letos je na slovenskih cestah umrlo že 41 oseb, v enakem obdobju lani pa 58.

Z generalne policijske uprave so še sporočili, da je včeraj na bencinskem servisu v Zagradcu prišlo do poskusa umora, ko je 20-letni Z.S. med prepirom s sekiro udaril po glavi 26-letnega I.R.Ž. Policisti osumljenca še iščejo.

S precej nenavadnim primerom pa so se soočili novomeški policisti. Prvega aprila okoli polnoči je namreč neznanec v 1. nadstropju trgovsko poslovnega centra na Novem trgu v Novem mestu vlomil v omarico, v kateri je vgrajen hidrant in nanj pritrdil gasilsko cev. Cev je položil po hodniku, nato pa odprl ventil z vodo. Voda je zalila hodnik ter poškodovala več poslovnih prostorov v spodnji in zgornji etaži. Neznanec je s tem dejanjem po nestrokovni oceni povzročil za približno dva milijona tolarjev škode, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.