Maribor lahko v zahvalo za lažji prehod v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov pošlje vsaj šopek rož v Mostar, saj je bil Zrinjski preveč nespreten, da slovenski prvak ne bi izkoristil ponujenega. Povrhu si bodo v mariborskih vrstah s prav prijetnimi občutki zapomnili ruskega sodnika Sergeja Lapočkina, ki je pred obema goloma zelo hitro in po domačijsko pihnil v piščalko. A vse to je zdaj že zgodovina. Če se bo Maribor hotel resno potegovati za vstopnico za ligo prvakov, bo moral biti čez teden dni občutno boljši kot včeraj.

Trenerju Anteju Šimundži je bila sinoči pomembna le zmaga. O tem, kako priti do nje, ni bilo veliko govora, saj je za zgledno urejeni Maribor nekaj povsem samoumevnega, da preskoči prvo evropsko oviro in si zagotovi vsaj še štiri tekme na veliki sceni. »Naša zmaga je popolnoma zaslužena, saj smo bili boljši ves dvoboj. Zrinjski se je na začetku zelo dobro postavil in nam ni omogočal razviti igre. Naša odlika je bila, da smo bili dovolj potrpežljivi in osredotočeni, kar je zelo pomembno, saj je bil vložek ogromen. Ko smo začeli stopnjevati ritem, smo si hitreje ustvarjali priložnosti in na odmor odšli z zadetkom prednosti. Pred drugim delom smo vedeli, da se nam bo v napadu odprlo več prostora, kar se je tudi zgodilo. Dokler si napadalci ustvarjajo priložnosti, me nima kaj skrbeti.«

Šimundža je na kratki novinarski konferenci omenil vložek Dareta Vršiča, ki je za Maribor dodana vrednost: »Ima kakovost ob prekinitvah. Odigral je dobro tekmo, kakor tudi nekatere prejšnje. Zadovoljni smo, da je v našem moštvu.« Maribor na evropski poti zdaj čaka izraelski Maccabi. Prva tekma bo v sredo ob 20.30 v Ljudskem vrtu, povratna teden dni kasneje verjetno kar na Cipru. »O Maccabiju še nismo razmišljali, saj smo profesionalci in smo morali najprej opraviti uvodno preizkušnjo. Zdaj nas čaka še prvenstveni obračun z Radomljami, šele nato bodo naše misli osredotočene na Evropo,« je sklenil prvi mož stroke v Mariboru.

Trener Zrinjskega Branko Karačić je rekel, da so bili Mostarčani srečni že zaradi dejstva, da so si priigrali kvalifikacije za ligo prvakov. V Maribor so prišli po napredovanje, odšli pa so z grenkim priokusom. »Večji del tekme smo zelo dobro stali na igrišču. Enakovredno smo se postavili proti Mariboru, ki je seveda izkušenejši. Na potek dogodkov je zelo vplival naš padec zbranosti ob koncu prvega polčasa. Kot so mi povedali igralci, prekrška pred prvim golom Maribora ni bilo, še dlje časa pa bi se lahko pogovarjali o dosojeni enajstmetrovki. Vse skupaj nas je potolklo in presekalo našo igro, na koncu pa moram Mariboru vendarle čestitati,« je dejal Branko Karačić in slovenskim poročevalcem zaželel vse dobro.