Banderas, ki se je rodil v Malagi, velja za velikega navijača istoimenskega kluba iz andaluzijskega mesta. To je nenazadnje dokazal tudi v sredo, ko si je v živo ogledal povratno tekmo osmine finala lige prvakov med Malago in Portom. Čeprav so Španci tekmo dobili z 2:0 in se uvrstili v naslednji del tekmovanja, pa 52-letnik po koncu srečanja ni bil pretirano zadovoljen.

Banderas je za televizijsko postajo Canal+ potožil nad odločitvijo Uefe, ki je Malago zaradi finančnega »fair playja« izključila iz evropskih tekmovanj, čeprav odločitev še ni potrjena, saj bo zadnjo besedo pri tem imelo Mednarodno športno razsodišče (Cas).

»Še vedno čakamo na odločitev Casa in iskreno upam, da bo pravici zadoščeno. Odločitev Uefe je bila izjemno stroga in ima negativen vpliv na celotno špansko ligo. Kazen bi morala biti izrečena po koncu sezone, s čimer bi imel klub možnost, da pravočasno pokrije svoje dolgove. Upam, da bodo imeli možje pri Casu dovolj hladne glave, natančno preučili primer in podprli Malago,« je povedal v ZDA živeči filmski zvezdnik, ki je med drugim zaigral tudi v filmih, kot sta Zorro in Desperado, svoj glas pa je posodil tudi Obutemu mačku v risanki Shrek.