Pred povratno tekmo španskega obračuna so imeli nogometaši Seville, ki so na poti do te tekme izločili tudi slovenskega predstavnika Maribor, lepo prednost. Pred tednom dni so namreč na domači tekmi dosegli dva gola, Valencia pa je na Mestallo prinesla ničlo pri zadetkih.

A netopirji so odločno napadli od prve minute in nakazali, da jih zanima samo finale. Obe ekipi imata v tej sezoni že izkušnje s preobrati, saj so pri Valencii v osmini finala izničili velik zaostanek po prvi tekmi v Baslu, Sevilla pa je po izgubljeni prvi tekmi z mestnim tekmecem Betisom v četrtfinale prišla po enajstmetrovkah.

Na Mestalli so domači za prvo navdušenje gledalcev poskrbeli v 14. minuti, ko je Sofiane Feghouli lepo sprejel podajo Eduarda Vargasa ter z natančnim strelom premagal Beta. Portugalski vratar Seville pa je bil 12 minut pozneje osmoljenec, ko je Jonasov strel končal v prečki, toda žoga se je odbila v vratarjev hrbet in v gol. Morda pa bi imela tekma drugačen potek, če bi v 36. miniti Jose Antonio Reyes iz neposredne bližine streljal za malenkost bolj natančno, toda domači vratar Diego Alves se je izkazal z izjemno obrambo.

Nadaljevanje je bilo po okusu domačih nogometašev. Moštvi sta se sicer spogledovali tudi z morebitnimi podaljški in enajstmetrovkami, toda ko se je Valencii ponudila priložnost, jo je izkoristila. Po kotu, ko je žogo Ricardo Costa odbil z glavo, je žoga prišla do osamljenega Jeremyja Mathieuja, ki jo je hladnokrvno poslal v mrežo.

A srečnega konca za domače ni bilo. Ko so navijači že slavili zmago in finale, je Sevilla iz edine nevarnejše akcije v drugem polčasu zadela že globoko v sodnikovem dodatku. Stephane Mbia je natančno meril z glavo, poskrbel za 1:3 in s tem za veliki finale presrečnih Andaluzijcev.

Oblak zaklenil vrata, Benfica uničila sanje Juveta o dvigu pokala na svojem stadionu

Lizbončani so tekmo v Torinu začeli nekoliko aktivneje, vendar so Italijani dobro stali in jih hitro umirili. Prvo lepo priložnost na tekmi je imel v osmi minuti Andrea Pirlo, njegov strel z roba kazenskega prostora pa je slovenski vratar v dresu Portugalcev Jan Oblak odbil v kot. Portugalci so prvič na tekmi streljali v 22. minuti, Maxi Pereira pa ni bil natančen. Dve minuti kasneje se je v kazenskem prostoru gostov dobro znašel Carlos Tevez, lepo streljal, a previsoko. Juventus je nato prevzel pobudo, si pripravil nekaj strelov - najbolj nevarni so bili Arturo Vidal v 32. z glavo, Pirlo v 42. z razdalje, Leonardo Bonucci v 44. in Vidal v 46. minuti z glavo -, toda portugalska obramba je vse poizkuse uspešno odbila.

V 50. minuti je najlepšo priložnost za goste zapravil Rodrigo, ki je prišel do strela na robu kazenskega prostora, toda bil je premalo natančen. Oblak se je v 62. minuti izkazal po prostem strelu Pirla, ki je sicer dobro meril, v 68. minuti pa je Benficin Enzo Perez dobil drugi rumeni karton. Juventus je igral vse bolj napadalno, v 70. minuti je strel Teveza ubranil slovenski reprezentant, v 81. minuti tudi zatresel mrežo prek Pabla Osvalda, a so sodniki zaradi nedovoljenega položaja Paula Pogbaja gol razveljavili. V zaključku tekme sta živce izgubila še Lazar Marković in Mirko Vučinić, oba sta bila izključena. Globoko v sodniškem dodatku se je še z eno obrambo, po strelu Martina Cacaresa, izkazal Oblak in Juventus je dokončno ostal brez finala na svojem stadionu.