Real je v dokaj izenačenem srečanju v vsakem polčasu dosegel po en zadetek. V 37. minuti je domače v vodstvo popeljal Karim Benzema, končni izid pa je v 73. minuti z avtogolom postavil igralec Valencie Anders Guardado.

Zmaga Reala bi bila lahko tudi višja, a Cristiano Ronaldo ni imel svojega dne, prav tako pa bi lahko več sinoči iztržili tudi gostje, ki pa jim na roko niso šle nekatere (sporne) sodniške odločitve. Kar nekajkrat so stranski sodniki v dvomljivih situacijah dosodili nedovoljen položaj napadalcem Valencie, čeprav je kasneje posnetek razkril, da ga ni bilo, delivci pravice pa so spregledali tudi igranje z roko v kazenskem prostoru Reala.

Soldado: Izjave iz tabora Reala ne koristijo športu

Po tekmi je bilo iz tabora Valencie moč slišati kar precej pripomb na sojenje, bentil je tudi odlični napadalec Roberto Soldado, ki meni, da se je Realu obrestovalo pritoževanje nad sojenjem, ki so ga uprizorili v dneh pred včerajšnjo tekmo.

»Težko je priti na Santiago Bernabeu in prenašati vse te sodniške napake. V Valencii smo glede sojenja ponavadi tiho, medtem ko so se pri Realu v zadnjih dneh precej pritoževali nad njim in sedaj je tu rezultat tega početja. Sodniki se lahko kdaj zmotijo, a ne tolikokrat, kot so se danes. Ob vsem tem se začneš marsikaj spraševati, saj se sodniki najbrž niso želeli izpostavljati dodatnemu pritisku, če bi naredili napako v škodo Reala,« je po porazu razmišljal Soldado.

»Če je bilo zaradi vseh izjav iz njihovega tabora sojenje danes v korist Reala, potem bi morale določene institucije nadzorovati te izjave, saj iz Real Madrida v zadnjih dneh prihajajo le izjave, ki športu ne koristijo,« je še dodal Soldado.

V taboru Reala se s sojenjem seveda tokrat niso preveč ukvarjali. Pomočnik trenerja Aitor Karanka delivcem pravice ne pripisuje nobenih zaslug za včerajšnjo zmago. »Bili sta dve dvomljivi odločitvi glede nedovoljenega položaja, a Valencia iz tistih dveh priložnosti sploh ni dosegla zadetka. Sodnikov zato ne moremo kriviti za razplet tekme. V prejšnjih obračunih so sodniške napake nas stale boljšega rezultata, tokrat pa ni bilo tako. Je pa res, da sta imeli obe moštvi veliko priložnosti in rezultat bi bil zato lahko na koncu tudi v prid Valencie.«

Casillas se zaveda, da je do osvojitve pokala še daleč

V vratih Reala je ponovno stal kapetan Iker Casillas, ki je z ohranitvijo nedotaknjene mreže še povečal zaupanje pri Joseju Mourinhu, ki mu ponovno povsem zaupa mesto prvega vratarja. Iker je bil z zmago zadovoljen, zaveda pa se, da bo pot do osvojitve pokala še dolga.

»Če igraš prvo tekmo doma, je pomembno, da ne dobiš gola. To nam je uspelo, a Valencia je zelo dobra ekipa, ki nam bo na povratni tekmi prav gotovo povzročala še preglavice. Danes bi lahko odigrali tudi precej bolje, a z rezultatom 2:0 smo zelo zadovoljni. V nadaljevanju tekmovanja nas čaka težka pot, česar se dobro zavedamo. Če se nam uspe prebiti preko Valencie, nas v polfinalu čaka obračun proti Barceloni ali Malagi, a glede tega nimam nobenih pripomb. Današnja zmaga nam je dala samozavest in nam bo pomagala pozabiti na slabe rezultate v prvenstvu,« je po zmagi novinarjem dejal Casillas.